HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

Aarnio on tällä kaudella pukenut HBA:n paidan ylleen naisten Korisliigassa 18 ottelussa, joissa on syntynyt keskimäärin 14,8 pistettä, 4,4 levypalloa, 3,0 syöttöä ja 2,4 riistoa ottelua kohden. Aarnio on pelannut urallaan Suomen nuorisomaajoukkueissa 57 ottelua ja 4 ottelua naisten maajoukkueessa.

Kaudella 2017-18 Aarnio valittiin samana keväänä sekä 16-vuotiaiden että 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaajaksi.

– Vaihtoehtoja oli monia ja päätös oli vaikea. Lopulta South Floridan yliopisto tuntui minulle kaikista sopivammalta. Päätökseeni vaikuttivat monet asiat, mutta keskeisimmät olivat seuraavat: joukkueeni kansainvälisyys – pelaajia on ympäri maailmaa ja paljon eurooppalaisia – sekä pelityyli sopii minulle, Aarnio aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Valmentajat ovat kokeneita, auttavaisia ja avoimia. South Floridassa on myös hyvät olosuhteet ja mahdollisuudet kehittymiseen pelaajana sekä ihmisenä. Akateemisesti koulu tarjoaa myös laajat mahdollisuudet. Olen hyvin kiitollinen, että pääsen jatkamaan koripallouraani ja koulutustani South Floridan yliopistossa.

South Floridan yliopisto on esiintynyt NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa seitsemän kertaa (2006, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021) ja joukkue voitti American Athletic Conferencen runkosarjan ja lopputurnauksen mestaruuden 2021.

Meille tulee monta uutta pelaajaa ensi kaudella, meille on tulossa mielenkiintoinen ja hyvä joukkue. Konkreettisista joukkueen yhteisistä tavoitteista keskustelemme syksyllä, kun kaikki pelaajat ovat yhdessä. Mutta totta kai aiomme kehittyä ja kasvaa joukkueena sekä menestyä niin hyvin kuin pystymme.

– Lähden yliopistoon hyvillä ja odottavaisin mielin. Ensin pitää sopeutua kokonaan uuteen joukkueeseen, maahan ja ympäristöön. Tiedän, että alku tulee olemaan haastavaa. Tavoitteeni on se, että lähden tekemään kovaa töitä sekä antamaan parhaani jokaisessa asiassa.