Swans Gmundenin Itävallan mestaruuteen kaudella 2020–21 luotsannut Anton Mirolybov ja seura ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Parhaillaan seura valmistautuu sunnuntaina käynnistyvään finaalisarjaan.

Tuleva kausi 44-vuotiaalle Anton Mirolyboville jo neljäs itävaltalaisjoukkueen peräsimessä. Mirolybovin aikakausi joukkueessa on ollut menestyksekäs, kun se koronan keskeyttämän kauden jälkeen juhli ensimmäistä mestaruutta 11 vuoden tauon jälkeen.

Seura tavoittelee toista perättäistä mestaruutta sunnuntaina käynnistyvässä finaalisarjassa Viennaa vastaan.

– Olen äärimmäisen otettu tästä jatkosopimuksesta. Meillä on seuran kanssa vahva luottamus toisiimme. Joukkueen runko pysyy samana ja seurassa on tehty pitkäjänteistä työtä jo pitkään. Tavoitteet ovat ensi kaudellakin eurokentillä, Mirolybov avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Haluan vilpittömästi kiittää seurajohtoa, pelaajia ja valmentaja Aleksi Koskista, miten he ovat pitäneet minusta huolta ja kulkeneet tätä matkaa minun kanssani. Tästä kaupungista on tullut toinen kotini. Taistelu jatkuu kentällä ja sen ulkopuolella. Tavoitteena on päättää tämä kausi mestaruuteen viime kauden tapaan.

Mirolybov oli alkukauden poissa Swans Gmundenin päävalmentajatehtävistä, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Hoidot pitivät hänet pitkään sivuista otteluista, mutta harjoituksissa hän on ollut mukana läpi kauden vointinsa mukaan. Helmikuussa hän teki paluun yhdeksän kuukauden tauon jälkeen joukkueen penkin päähän.

– Olo tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvä. Hoidot edelleen jatkuvat, mutta olemme saaneet tällä hetkellä stabilisoitua tilanteen ja ollut tosi kiva olla nyt jo pari kuukautta täyspainoisesti joukkueen mukana, Mirolybov avaa.

– Vaikeista olosuhteista huolimatta hän tekee hienoa työtä ja voimme nähdä positiivisen panoksen, jonka hän voi antaa joukkueelle. Hänen terveydentilansa on nyt vakiintunut siinä määrin, että voimme katsoa positiivisesti tulevaisuuteen ja siten suunnitella seuraavaa kautta. Haluamme jatkaa hänen kanssaan kulkemallamme menestyksekkäällä tiellä, seuran urheilujohtaja Richard Poiger kommentoi seuran tiedotteessa.