Lahti Basketball on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen, Ville Tolosen,19, kanssa. Tolonen siirtyy Lahteen HBA-Märskystä, jossa hän vietti viimeiset kolme kautta.

192-senttinen takamies on Sykin kasvatti, jolle on kertynyt 30 nuorten maaottelua.

– Olen erittäin iloinen sopimuksesta Lahti Basketballin kanssa! Lahti Basketball on erittäin osaava seura, ja on hienoa päästä osaksi tätä joukkuetta! Odotan innolla tulevaa kautta sekä uuteen kaupunkiin tutustumista, Tolonen kertoo lahtelaisseuran sivuilla.

– Eemi, Erik ja Ricky ovat kasvaneet LaBan kanssa nuorten maajoukkuepelureista Korisliigan eliittiin. Jossain vaiheessa heidän on aika hypätä seuraavalle tasolle Suomen rajojen ulkopuolelle. Nyt meillä on haussa seuraavat pelaajat, jotka pystyvät käymään saman polun, ensin nousemaan Korisliigan rotaatiopelaajaksi ja kasvamaan siitä joukkueemme kantavaksi tekijäksi sekä toivottavasti vielä siitäkin ylöspäin.

– Meidän valmennusstaffi kutsuttiin alkukesästä pitämään armeijan urheilujoukolle kolme harjoitusta. Näissä reeneissä Ville vakuutti koristaitojen ohella kypsyydellään harjoitella. Se on taito, jota usein ei arvosteta riittävästi. Haluamme tarjota Lahdessa parhaan mahdollisen ympäristön harjoitteluun ja kehitykseen. Se on mahdollista vain, mikäli löydämme oikeita pelaajia luomaan tuon ympäristön.

– Villellä on lahjakkuutta jo tulevalla kaudella ottaa paikka vakiorotaatiossa. Hänellä on riittävästi kokoa ja taitoa pelata kaikkia takakentän pelipaikkoja. Ville on riittävän fyysinen myös pärjäämään puolustuksessa. Pitkä sopimus antaa hänelle rauhan kasvaa ja se yhdessä hänen hyvän puolustuksen kanssa kannustaa hänen peluuttamiseen ilman turhia paineita onnistua välittömästi hyökkäyksessä.

– Ensi kaudella pystymme tarjoamaan Villelle laadukkaita minuutteja myös divarijoukkueessamme, mikä auttaa hänen kehityksessään, Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola kommentoi sopimusta.