Lahti Basketball on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen apuvalmentaja, Tom Coomanin kanssa. Belgialainen Cooman on toiminut Pieti Poikolan apuna edelliset kaksi kautta. Coomanin vastuulla on pelaajien henkilökohtaisten taitojen kehittäminen.

Cooman suorittaa tällä hetkellä HKVT-tutkintoa.

– Hienoa saada toinen mahdollisuus työskennellä joukkueessa, jossa on niin paljon potentiaalia ja seurassa, jolla on niin paljon kannatusta. On hienoa päästä korjaamaan viime kauden asioita ja esittää parempaa koripalloa. Olen iloinen edustaessani kaupunkia, joka on toinen kotini. Odotan päästäkseni työskentelemään uusien nuorten ja lahjakkaiden pelaajien kanssa, Cooman toteaa LaBan sivuilla.

Poikola on tyytyväinen belgialaisen jatkaessa hänen apunaan.

– Tomin kanssa yhteistyö on sujunut erinomaisesti ensimmäisestä keskustelustamme alkaen. Viime kaudella hänen valmennussuhteemme vahvistui entisestään, sillä Tomin tuki oli todella tärkeää vaikeuksien keskellä. Se auttoi jaksamaan ja löytämään ratkaisuja. Nyt pääsemme tähän kauteen puhtaalta pöydältä ja odotan todella paljon pääsyä takaisin saliin käytännön työhön.

– Olemme oppineet tuntemaan toisiamme paremmin. Tiedän Tomin huippuosaamisen teknisissä ja taitoasioissa. Pyrin hyödyntämään sitä taitoharjoittelun lisäksi meidän konseptin suunnittelussa siten, että pystymme optimoimaan pelaajien henkilökohtaisen taidon hyödyntämisen.

– Arvostan Tomissa sitä, että hän osaa ja uskaltaa sanoa asioita suoraan. Hän pitää minua sopivasti varpaillani ja auttaa myös omassa kehityksessäni. Se tekee meidän päivittäisestä valmennuksesta parempaa.

– On etuoikeutettua saada tehdä työtä Tomin kanssa. Hänestä ei ole kahden vuoden aikana tullut vain erinomainen työkaveri, mutta myös tärkeä ystävä.