Lahti Basketball on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen 206-senttisen Karl Gamblen, 25, kanssa. Gamble siirtyy Lahteen Itävallan sarjasta. Tuleva kausi on Middle Tennesee Staten kasvatille neljäs ammattilaisena. Kokemusta löytyy Itävallan lisäksi myös Luxemburgista ja Kyprokselta.

Gamble viihtyy nelospaikalla ja hänet tunnetaan pitkästä varresta huolimatta hyvänä kaukoheittäjänä.

– Ison laiturin löytäminen oli yllättävän suuri haaste. Haussa oli motivoitunut ja hyvä persoona, joka täyttää suhteellisen tarkat pelilliset kriteerit. Kävimme kaikkiaan varmaan pari sataa nimeä läpi ennen kuin löysimme Karl Gamblen.

– Gamble on monipuolinen iso pelaaja, jolla on tarpeeksi nopeutta laitureiden aktiiviseen puolustukseen ja palloscreenien vaihtamiseen sekä riittävästi voimaa ja kokoa post-painiin vitosia vastaan.

– Hän on hyvä kaukoheittäjä, joka pystyy laittamaan palloa maahan ja hyökkäämään lähestymisiä vastaan. Karl on erittäin aktiivinen levypallopelaaja, joka pystyy työntämään palloa ylös oman riparin jälkeen. Tarvittaessa hän pystyy pelaamaan vitospaikkaa ja siten antamaan riittävät huiliminuutit meidän kotimaisille isoille.

– Tärkeää rekryssä oli kehut hänen luonteestaan. Uskon, että saamme Gamblesta motivoituneen pelaajan, joka sopii lahjakkaaseen joukkueeseemme, päävalmentaja Pieti Poikola kuvaili lahtelaisten sivuilla.

Gamblen sopimuksen myötä Lahti Basketballin joukkue on kasassa. Lahti Basketballilla on pelaajasopimukset Arttu Saarijärven, Henri Ventoniemen, Ricky Waxlaxin, Erik Sajantilan, Eemi Luukkosen, Roi Bymanin, Ville Tolosen, Eetu Lähdetniemen, Mirko Laitisen, Devon Thomasin, Michael Ertelin, Trejon Jacobin ja Karl Gamblen kanssa.

Lähde: Lahti Basketballin verkkosivut