Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan tällä viikolla. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jahtaa paikkaa lohkovaiheessa Belgradissa pelattavasta karsintalohkosta.

Vaikka Swansin lento katkeaisi karsintavaiheessa, niin joukkueen pelit jatkuvat eurokentillä siitä huolimatta, sillä itävaltalaisjoukkueella on paikka pedattuna FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa. Mirolybov lähtee innoissaan kohti eurohaasteita.

– Tämä on meille iso mahdollisuus ja arvostan sitä, että seura on yrittänyt määrätietoisesti rakentaa sitä kohti, että pystymme pelaamaan eurokentillä. Nyt olemme mukana Mestarien liigan karsinnoissa, mutta ehkä meillä on enemmän mahdollisuuksia FIBA Europe Cupissa, mutta haluamme pärjätä myös näissä karsinnoissa. Seuralle tällaiset pelit ovat makeita ja valmentajana on myös hienoa päästä mukaan kansainvälisiin peleihin, Mirolybov iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

Mirolybov on rakentanut ja valmistanut Koskisen kanssa joukkuetta täksi kaudeksi.

– Kesä ei mennyt ihan optimaalisesti, sillä meillä on sikäli hieno tilanne, että meillä on neljä maajoukkuepelaajaa joukkueessa, joista kolme Itävallan ja yksi Iso-Britannian maajoukkueessa. EM-kisat ja karsinnat sotkivat hieman, mutta kesän voidaan sanoa olleen nousujohteinen, Mirolybov arvioi.

Ensimmäisellä karsintakierroksella Swans kohtaa virolaisen Pärnun.

– Se on meille iso haaste. On hieno nähdä missä menemme Viron liigaan nähden. He ovat kookas ja fyysinen joukkue, joka yrittää tuputtaa palloa korin alle. Meidän on sitten pystyttävä pelaamaan fyysisesti ja nopeaa koripalloa heitä vastaan.

Voitolla Swans etenisi toiselle kierrokselle, jossa vastustajana odottaa tanskalainen Bakken Bears. Kaavion toisella puolella ovat turnauksen isäntäjoukkue FMP, espanjalainen Breogan sekä tshekkiläinen Opava.

– Varmasti kotijoukkue ja espanjalaisjoukkue ovat niitä isoimpia suosikkeja. Bakkenin tulemme kohtaamaan myös FIBA Europe Cupin lohkossa, mikäli meistä kumpikaan ei mene Mestarien liigassa jatkoon. Heittäisin tämän turnauksen osalta ennakkosuosikin paineet Espanjan ja Serbian suuntaan, Mirolybov arvioi karsintalohkon lähtökohtia.

Kuten Mirolybov aiemmin totesi, niin joukkueen päätähtäin on FIBA Europe Cupissa. Mestarien liigan karsintaottelut toimivat kuitenkin erinomaisena valmistautumisena ja mittarina.

– Jos pääsisimme lohkovaiheeseen, niin meillä on sellainen tilanne, ettemme täytä kaikki FIBA:n vaatimuksia muun muassa hallin osalta. Se vaatisi aika isoja juttuja taustoilla. Lähdemme näihin karsintoihin lähinnä varmistamaan, että pääsemme pelaamaan FIBA Europe Cupia, muttemme ole tänne tulleet pelleilemään. Nämä pelit on kirjoitettu isolla kalenteriimme, mutta sellaista menestymisen painetta meillä ei ole.

Itävallan liiga käynnistyy 29.9. ja viime kaudella Swans nappasi hopeaa häviten finaalisarjassa ylivoimaisella budjetilla operoivalle Wienille. Tällä kaudella Mirolybov toivoo joukkueensa pystyvän haastamaan entistä tiukemmin mestaruudesta.

– Varmasti hyvin samantyyliset voimasuhteet kuin viime kaudella. Wien on jälleen huomattavasti suuremmalla budjetilla liikkeellä kuin muut, mutta olemme tehneet koko kesän töitä, että pärjäisimme paremmin heitä vastaan kuin viime vuonna ja pystyisimme haastamaan heitä. Tavoite on luonnollisesti kirkastaa kakkossija, sillä eihän meillä voi olla muutakaan tavoitetta. Tuntuu, että olemme onnistuneet rekrytoinneissamme. Emme ole vielä valmiita, muttei tässä vaiheessa kautta vielä tarvitsekaan olla. Mielestäni meillä on kuitenkin mahdollisuudet olla parempi joukkue kuin viime kaudella.

Karhu pelaa myös Mestarien liigan karsinnoissa. Karhu pääsee suoraan toiselle kierrokselle, jossa se kohtaa voittajan otteluparista Patrioti Levice-Körmend. Arvontakaavion toisella puolella ovat Heroes Den Bosch, Siauliai sekä Unicaja Malaga.

Lähde: Koripalloliiton tiedote