Bisons Loimaa on noussut parhaaseen vireeseen juuri oikeaan aikaan kevättä, kun Korisliigassa taistellaan Pantteri-patsaasta. ”Biisonit” ovat nyt pudotuspeleissä voiton päässä finaalipaikasta puhtaalla pelillä, mistä voi suurelta osin kiittää tärkeisiin otteluihin syttynyttä Tuukka Kottia.

Kotti, 34, antoi myrskyvaroituksen pudotuspelikunnostaan jo ensimmäisessä puolivälieräottelussa Kouvoja vastaan, kun Forssan Koripojat -kasvatti rankaisi kouvolalaisia monipuolisesti 18 pisteellä, 3 levypallolla, 4 syötöllä ja 6 riistolla.

Tahti ei ole ensimmäisestä ottelusta laantunut, kun Susijengin luottolaituri on kirjauttanut pudotuspeleissä keskimäärin 16,0 pistettä, 9,4 levypalloa, 2,6 riistoa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Samalla Bisons harjasi Kouvot ensimmäisellä kierroksella 3-0 ja johtavat nyt runkosarjan voittanutta KTP:tä 2-0.

– Ei sitä ikinä oleta, että mennään 3-0 ensimmäisellä kierroksella, mutta ei se myöskään yllätys ollut. Kun on hyvällä sykkeellä liikkeellä, niin tulosta tulee. Pelasimme aika vakuuttavasti jokaisessa matsissa Kouvoja vastaan, jollei laske toisen pelin lopun nukahdusta mukaan.

– KTP taas on ollut juuri semmoinen, kuin odotimmekin. He tulevat kovaa levypalloihin, juoksevat ja pelaavat fyysisesti. Ne ovat olleet ne asiat, joihin olemme kiinnittäneet huomiota ja olemme olleet niiden asioiden kanssa myös hyviä.

– Totta kai pitää uskoa voittoputken jatkumiseen. Yritetään parhaamme mukaan laittaa ottelusarja tiistaina kotona poikki. Jokainen lepopäivä pudotuspeleissä on tärkeä. Se peli, jossa koetetaan laittaa sarja poikki, on kuitenkin se kaikkein haastavin, Kotti muistuttaa Koripalloliiton haastattelussa.

Lukuisten ulkomaanjoukkueiden jälkeen Kotille tämä kausi hänen toinen peräkkäinen Suomessa ja Bisons-paidassa. Vaikka pelillinen rooli ei ole pahemmin muuttunut, niin 205-senttinen sentteri on ottanut entistä enemmän johtajan roolia loimaalaisjoukkueessa.

– Olen ehkä enemmän äänessä ja yritän kokemuksen kautta auttaa nuorempia jätkiä. Pitkä kausi vaatii sitä, että kavereita tsempataan eikä jokainen voi vetää tuppisuuna eteenpäin.

Kotti on päässyt Suomessa juhlimaan Cup-mestaruutta, mutta jos Bisons voittaa tiistaina KTP:n, niin Kotilla on mahdollisuus päästä ensimmäisen kerran pelaamaan Pantteri-patsaasta Korisliigan finaaleihin.

– Ulkomailla pelasin aika paljon joukkueissa, jotka olivat häntäpäässä tai pudotuspeliviivalla, joten minkään liigan mestaruutta ei vielä löydy vyöltä. Olisihan Suomen mestaruuden voittaminen aika mieletön juttu.