Suomen koripallomaajoukkue taipui Liettuan turnauksen päätösottelussa Venäjälle 73-90. Suomi peluutti ottelussa aiemmin turnauksessa vähemmän peliaikaa saaneita ja Suomen valmennusryhmään kuuluva Lassi Tuovi oli sitä mieltä, että pelaajat täyttivät paikkansa.

Kun Suomi peluutti vähemmän pelanneita, Venäjä oli liikkeellä ykkösmiehistöllään.

– Kyllä peli täytti tehtävänsä ja tämä oli tarkoituksenmukainen ottelu. Pelissä oli enemmän vähemmän peliaikaa saaneita ja vastassa oli huippumaa ja he pääsivät hyvin rytmiin. Jukka Toijalan sanoin, pidimme kortit vielä piilossa tässä pelissä, Tuovi totesi ottelun jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Samuel Haanpää ja Roope Ahonen olivat Suomen ykköstykit, mutta debytantti Joonas Cavén sai myös valmentajan kehut osakseen.

– Joonas Cavén oli vaarallinen ja rohkea ja onnistui hyvin. Hän puolusti Venäjän tähtipelaajia ja haastoi heitä hyökkäyksessä. Hyvä ja ennakkoluuloton esitys häneltä.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen parin viikon päästä Sloveniassa eikä Suomi halunnut paljastaa kaikkia salaisuuksiaan vastustajalle.

– Keskityimme perustekemiseen tässä ottelussa, sillä meillä oli viisikoita kentällä jotka ovat pelanneet yhdessä lähinnä vain harjoituksissa. Pelasimme siksi vähän yksinkertaisempaa peliä ja omaa peruspelaamistamme. Oli hienoa nähdä, että se toimi myös ajoittain Venäjän kaltaista joukkuetta vastaan.

Suomi pelaa seuraavaksi keskiviikkona Hartwall Areenalla Latviaa vastaan.

Salttu Forsström