Namika Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen liittyi tällä viikolla vetämään joukkueen harjoituksia oltuaan sitä ennen tyttömaajoukkueen matkassa ulkomailla.

– Joukkueen voimin on nyt harjoiteltu kaksi viikkoa. Paljon on käyty läpi siirtymispelaamista, juostu kenttää ja myös heitetty paljon.

– Yksi tavoite on totuttautua harjoittelutempoon, kun takana on kuitenkin kesän pitkä omatoiminen treenijakso. Vaikka pelaajat ovat ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa, niin joukkueharjoitusten tempo on kuitenkin oma maailmansa, Palviainen muistuttaa joukkueen sivuilla.

Kulunut viikko on ollut kova ”jalat tukkoon” -tyyppinen rääkki, joten viikonloppu on syytä käyttää hyvään palautumiseen ennen ensi viikkoa.

– Ensi viikolla päästään sitten harjoittelemaan amerikkalaispelaajien kanssa kovalla temmolla. Tavoite on, että kaikki jenkkipelaajat ovat Suomessa tulevan viikon alussa maanantaina tai tiistaina, Palviainen sanoo.

Lähipäivinä on siis odotettavissa uutisia kahdesta tulossa olevasta amerikkalaispelaajasta.

Suurhallissa järjestettävään harjoitusturnaukseen on aikaa kaksi viikkoa. Palviaisen mukaan aika käytetäänkin joukkueen nivomiseen yhteen.

– Kotimainen kaarti tuntee toisensa aika hyvin, mutta amerikkalaiset pitää saada hyvin mukaan kuvioihin, sillä he tulevat olemaan suuressa roolissa.

– Kahden viikon aikana ensimmäisenä käydään läpi joukkueen siirtymispelaaminen hyökkäyspäähän ja puolustuspäähän, jotta kentän juoksemisessa ei hävittäisi millekään joukkueelle.