Slovenian EM-lopputurnaus alkaa tänään! Susijengi kohtaa avausottelussaan Turkin. Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen on seurannut tarkkaan Turkin otteita ja tietää hyvin miten vastustaja kukistuu.

Slovenian EM-kisoissa pelataan pelejä tiukalla tahdilla, sillä kuuteen päivään mahtuu viisi peliä. Salmisen mukaan turnauksen avausotteluun voi panostaa aivan toisella tavalla kuin muihin.

– Tästä tulee täysin erilainen peli kuin muista, koska tähän on aikaa valmistautua kunnolla. Olemme nähneet kaikki Turkin harjoituspelit ja olin Istanbulissa katsomassa kolme heidän peliään ja tiedämme tarkkaan miten he pelaavat, Salminen totesi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa Susijengin majapaikassa Portorozissa.

Salmisen painottaa, että Suomen oman pelaamisen on onnistuttava täydellisesti ottelussa.

– Olennaisinta tässä on, että jos alamme pelaamaan heidän ehdoilla, meillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Jos kuitenkin saamme heidän isot pelaajat tekemään sitä mitä he eivät osaa tehdä, eli liikkua pallon mukana ja reagoida jatkuvasti muuttuviin tilanteisiin, niin kyllä hekin tulevat olemaan liemessä.

– Suurin ongelma tämänkokoista joukkuetta vastaan on levypallopelaaminen. Siinä tulemme olemaan vähän ihmeissämme. Siihen meidän pitää erityisesti kiinnittää huomiota. Sitten heillä on isot ulkopelaajat Hidayat Türkoglu ja Emir Preldzic, jotka tulevat menemään korin alle, kun muut levittävät vähän tilaa. Tähän meidän tulee olla valmiita.

Salminen kuitenkin tiedostaa missä on Suomen iskun paikka.

– Heikko kohta on takakentällä, joka tietenkin sopii meille erittäin hyvin. Varsinaiset takamiehet ovat erittäin huonoja heittämään ja kakkospaikan pelaajat ovat huonoja kuljettamaan. Meidän on pystyttävä iskemään heidän takamiehiinsä ja laittaa heihin kova paine palloon koko ajan ja meidän täytyy haastaa syöttölinjoja. Heidän isot miehet menevät vain korin alle odottamaan, joten siihen väliin jää tiloja joihin pitää iskeä. Isoja miehiä pitää saada korin alta liikuteltua. Olisi esimerkiksi kiva jo [Hanno] Möttölä heittäisi 4-5 kolkkia ja saisimme heidän puolustustaan auki.

Suomen ja Turkin välinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15.30.

Salttu Forsström