Biisonien toisessa Eurocup-kotipelissä loimaalaisjoukkue saa vastaansa turkkilaisen suurseuran Besiktasin.

Biisonien päävalmentaja Greg Gibson odottaa tulevaa ottelua into piukassa. Gibsonilla on pitänyt kiirettä valmennusryhmänsä kanssa heidän tutustuessaan vastustajan joukkueeseen ja pelitapaan.

– Besiktas on todella tasokas korisjoukkue. He ovat syvä joukkue, jonka pelaajat voivat kontribuoida monilla eri pelin osa-alueilla.

Erityisesti suitsutusta saa vieraiden takamiesosasto.

– Heidän takamiehensä ovat huippuluokkaa. [Doron] Perkins, [Muratcan] Guler ja [Chris] Lofton pystyvät kaikki heittämään kaukaa erinomaisesti, erityisesti Lofton on tarkkakätinen, Gibson valottaa Bisonsin kotisivuilla.

Myös joukkueen laituri Bradley Buckman täytyy pitää kireässä lieassa.

– Buckmanilla on hyvä peli Neptunasia vastaan alla, siinä hän upotti 23 pistettä. Hän on kova kaveri, joka voi tuottaa vaikeuksia puolustukselle välimatkan heitoillaan.

Gibson näkee, että Bisonsin on voittaakseen hallittava pelin rytmiä ja onnistuttava levypallopelaamisessa aiempaa paremmin. Myös puolustuksen pitää pysyä tiiviinä.

Bisonsin sentterien täytyy olla tarkkana Besiktasin Colton Iversonin (213 cm) kanssa.

– Iverson on äärimmäisen fyysinen ja pelaa todella kovaa.

– Meidän pitää voittaa levypallot itseämme isompaa joukkuetta vastaan. Tempo on tärkeässä roolissa, kun yritämme iskeä muutamia helppoja koreja jallittamalla pallon heidän isoilta miehiltään. Meidän pitää pysäyttää heidän ajonsa sekä saada kättä jokaisen puolimatkan hyppyheiton eteen.

Lopuksi Gibson mainitsee ehkä tärkeimmän lopputulokseen vaikuttavan tekijän.

– Tarvitsemme todella kuudennen pelaajamme olevan jälleen yhtä hyvä kuin se aina on.

Bisons Loimaa – Besiktas Integral Forex Istanbul Helsingin Jäähallilla keskiviikkona 30.10. klo 20:00.