Joensuun Kataja aiheutti kovan paukun EuroChallengessa kaataessaan Ranskan huippujoukkueisiin lukeutuvan Choletin. Katajan päävalmentaja Jukka Toijala hehkutti omiensa esitystä Choletin kaadossa.

Kataja jatkoi siitä mihin se viime vuonna jäi EuroChallengessa. Jälleen yksi nimivahva ja iso joukkue sai tuta joensuulaisten vireen.

– Viime vuodesta oppineena, vaikka koko ajan menemme eteenpäin, niin olemme pieni maa pohjolassa emmekä aina saa sitä arvostusta. Tiesimme, että meillä on mahdollisuudet voittaa olemalla aktiivisempi ja aggressiivisempi joukkue. Se, että pelasimme joukkueen kanssa noin mallikkaasti ensimmäisellä puoliajalla, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, oli pieni yllätys jopa itsellenikin. Meillä on ollut vähän hakemista tämä alkukausi. Sitä ei tietenkään edesauta se, että mukaan tulee uusi pelaaja, joka on vielä täysin ulkona kuvioista, Toijala viittasi Brian Greenen liittymiseen joukkueeseen.

Kataja johti tauolle mentäessä 18 pisteellä ja toisella puoliajalla Cholet kuroi eroa piste pisteeltä kiinni, mutta lopulta taululle jäi kuuden pisteen ero Katajalle.

– Vastustaja varmasti kävi keskusteluja suurilla kirjaimilla, että mitä pitää tehdä, että voittaa koripallo-otteluita. He kovensivat omaa pelaamistaan ja ehkä meillä alkoi takaraivossa olla myös voiton turvaaminen. Meiltä loppui selkeästi pallon ja miesten liike, Toijala kertasi toista puolikasta.

Ymmärrettävästi Toijala myhäili tyytyväisenä voitto-ottelun jälkeen.

– Olen äärimmäisen iloinen tästä lopputuloksesta, joka on taas askel oikeaan suuntaan ja puhun suomalaisesta koripallosta. Tämän tasoisen joukkueen voittaminen tällaisessa kilpailussa on äärimmäisen hieno suoritus ja siitä kiitokset joukkueelle. Haluan vielä korostaa sitä, että meillä on paljon suomalaisia pelaajia jotka olivat merkittävässä roolissa, että voitimme.