Viimeiset neljä otteluaan voittanut Pyrintö matkustaa lauantaina Lapuan Korikobrien vieraaksi.

Pyrintö on voittanut kaksi edellistä otteluaan Korisliigassa (Vilpas, Bisons) sekä molemmat Baltian liigan ottelunsa (KK Pärnu, Jurmala/Fenikss). Korisliigassa kauden molemmat tappiot ovat syntyneet juuri vieraskentällä (Karhu, Kataja). Pyrinnön saldo 3 voittoa 2 tappiota oikeuttaa tässä vaiheessa kautta sarjataulukon neljänteen sijaan.

Kahdeksannelta sijalta löytyvä Korikobrat on napannut kaksi voittoa ja kärsinyt tappion kolmesti. Alla joukkueella on kova 77-74 kotivoitto KTP-Basketista. Avausvoiton joukkue saalisti Namika Lahden vieraana lukemin 86-93.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tietää, ettei matkasta Pohjanmaalle tule helppoa.

– Lapuan joukkue on kasattu tyylilleen uskollisena. Joukkue on palkannut yhden korkean profiilin ison laiturin, jonka lisäksi viisikossa on laadukas jenkkikolmikko ja Lapuan oma poika Jussi Turja. Kaikilla avainpelaajilla on vihreä valo toteuttaa itseään, eikä pelaajien tarvitse pelätä yksittäisiä ohiheittoja. Hyvänä päivänä tällaista joukkuetta vastaan on äärimmäisen hankala pelata varsinkin heidän kotikentällään. Voittaminen vaatii erittäin kurinalaista ja fiksua puolustamista.

– Puolustuksessa lapualaiset pelaavat passiivisesti ja jättävät paljon tilaa kolmen pisteen kaarelle, mutta toisaalta pyrkivät tukkimaan maalattua aluetta. Järkevät heitonvalinnat ja hyvä pallonliike ovat avainasemassa. Vaikka pari kolkkia olisi kolissut rautoihin, on turha arkailla avoimen heiton ottamisessa. Viime matsissa saimme hyvän oppitunnin levypallopelaamisesta. Toivottavasti siitä on jäänyt jotain taskuun Pohjanmaan vierailulle, Poikola miettii Pyrinnön sivuilla.