Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen 28-vuotiaan Tyrone Kentin kanssa. 196-senttinen Kent pelasi viime kaudella Yhdysvalloissa ABA-sarjaa 26,7 pisteen ja 9,8 levypallon keskiarvoilla. Aiemmin urallaan Kent on pelannut mm. Israelissa, Kyproksella sekä Ranskassa.

Chicagosta kotoisin oleva Kent edusti neljä kautta Toledon (NCAA) yliopistoa. Kaudella 2007-2008 hän viimeisteli 16,9 pistettä ja viimeisellä yliopistokaudellaan pisteitä syntyi 15,1 ottelua kohden.

Ensimmäinen ammattilaiskausi käynnistyi Ranskan Pro-B:ssä, jossa Kent kirjautti 10,5 pistettä ja 2,8 levypalloa Brestin joukkueen riveissä. Seuraavaksi kaudeksi tie vei Kyproksen pääsarjaan ja tilastoikseen Kent kirjautti 15,0 pistettä ja 5,5 levypalloa.

Kaudella 2011-2012 pelipaikoilla 2-3 viihtyvä pelaaja edusti NBA:n D-Liigassa Canton Chargea (5,0 / 2,3) ja seuraavalla kaudella Israelin kakkossarjassa Ironi Ramat Gania. Israelissa Kentin tilastoiksi syntyivät 17,4 pistettä, 6,6 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 2,1 riistoa ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot upposivat 35-prosentin tarkkuudella. Israelin kaudelta taskuun jäi mm. esiintyminen All-Star -ottelussa ja ottelun donkkikilpailun voitto.

– Jenkkirekrytointi on ollut aikamoinen proseduuri, jossa olen tehnyt paljon virheitä. Ilmeisesti emme ole ainoa joukkue Euroopassa, joka on joutunut huomaamaan, että markkinat ovat vaikeat ja pelaajien hinta-laatusuhde yleisesti on heikentynyt. Juuri eilen keskustelin islantilaisen koutsin kanssa asiasta. Mutta siitä huolimatta emme ole halunneet tinkiä joukkueemme identiteetistä. Haussa on ollut koko ajan iso aloittava kakkonen, joka pystyy puolustamaan takamiehiä, mutta tuo samalla meille kokoa levypallopelaamiseen ja pystyy tarvittaessa rotaatiotilanteissa puolustamaan myös isoja pelaajia mahdollistaen siten meidän viime kautta intensiivisemmän puolustuksen, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola valottaa seuran sivuilla.

– Uskon vakaasti, että Tyrone täyttää nämä kriteerit. Sain erittäin hyvät referenssit Israelista nimenomaan harjoittelusta, aggressiivisesta ja fyysisestä puolustamisesta sekä kovasta levypallopelaamisesta. Otteluvideot kertovat samaa. Varmuutta tuo se, että Will Harris on nähnyt miehen livenä pelaamassa vajaassa kymmenessä pelissä ja kehui Tyronen pelaavan todella kovaa ja joukkueorientoituneesti.

– Hyökkäyksen skillsit ovat hieman suurempi arvoitus, mutta joka tapauksessa Tyrone on loistava avoimella kentällä, viimeistelee korkealta ja kovaa, pystyy käsittelemään palloa ja heittää hyvällä tarkkuudella avoimet kaukoheitot. Tyrone Kentin pelaaminen tulee varmuudella olemaan viihdyttävää ja hän auttaa meitä olemaan huippuluokan avoimen kentän joukkue.

– Tiettyjen hyökkäyksen osa-alueiden kanssa joudumme tekemään paljon treeneissä töitä, mutta toisaalta meidän tavoitteena on olla sarjan parhaiten harjoitteleva joukkue ja tulemme joka tapauksessa kiinnittämään harjoittelussa todella paljon huomioita pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen. Teimme nyt sopimuksen pelaajan kanssa, joka vahvistaa identiteettiämme ja jolla on upsidea kehittyä erittäin hyväksi hyökkäyspään pelaajaksi.