Suomen Koripalloliiton ja NBA:n yhteistyönä 5.-7.6. järjestämä ja Helsingin NMKY:n isännöimä NBA Youth Camp keräsi Malmille kaikkiaan 130 energistä ja innostunutta nuorta 27 kaupungista ympäri Suomea. Etäisin leirivieras oli saapunut Helsinkiin Oulun kupeesta, Jäälistä asti.

Suomalaisen elävän koripallolegendan Hanno Möttölän mukaan tapahtuma on ainutlaatuisen hieno asia suomalaiskoripallokulttuurille.

– NBA Youth Campin tyyppisten tapahtumien avulla avataan nuoremmille parempia mahdollisuuksia edetä lajissa ja saada uutta energiaa harrastamiseen, Möttölä arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Nuoruusvuosiltani muistan vastaavanlaisena kokemuksena, kuinka Sakari Pehkonen saapui kerran korisleirille vieraaksi.

Möttölä näkee, että Susijengin menestyksen myötä Suomen nuoria pelaajia tarkkaillaan maailmalla yhä aktiivisemmin.

– FIBA:n ja Yhdysvaltojen suunnilta ollaan kiinnostuneita Suomen nuorista pelaajista ja kysellään minkälainen muutos suomalaisessa koripallokulttuurissa on tapahtunut, Möttölä pohti, mutta muistutti, että urakka on vielä kesken.

– Suomen menestyksen eteen on tehtävä jatkossakin paljon töitä ruohonjuuritasolta aina Susijengiin saakka.

Kolmipäiväiselle leirille osallistuneista 130 nuoresta 20 pääsi leirille Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä -rahaston stipendin avulla. NBA Youth Camp oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.