Susijengin EM-ensikertalainen Ville Kaunisto: ”Pudonneiden puolesta kirpaisi”

© Kuva: Juha Tamminen

Ville Kaunisto valittiin tänään miehen uran ensimmäisiin EM-kisoihin. Useaan otteeseen rannalle lopullisesta kisajoukkueesta jäänyt pelimies tiesi, mistä jäi tällä kertaa paitsi.

– Olen kokenut tippumisen tunteen, niin kirpaisi niiden kavereiden puolesta, jotka jäivät joukkueen ulkopuolelle. Pikku hiljaa tämä menee aivoihin perille, ja muuttuu kyllä iloksi, sanoi Kaunisto Susijengin harjoitusten jälkeen SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Lisälatinkia Kaunistolle tuo se, että hän on aikanaan pelannut seurajoukkuetasolla Ranskassa. Jatkopeleihin Lilleen pääsy olisi miehelle henkilökohtaisella tasolla jotain todella erityistä.

– Ranskahan on melkein toinen kotimaani. Koen sen niin läheiseksi. Montpellier ei niinkään ole tärkeä, mutta Lillestä olen ottanut aikanani potkut. Menisin sinne aika mielelläni vilkuttelemaan! Siinä on porkkana päästä jatkopeleihin, hän hehkuttaa.

”Viimeinen viikko keskitytään olennaiseen”

Suomi kohtaa viimeisessä valmistavassa maaottelussaan perjantaina Ukrainan. Viime viikonlopun turnaus Sloveniassa ei tuonut voittoja, mutta Kaunisto ei vielä huolestuta sinivalkoisen koripallon ystäviä.

– Olemme hakeneet toimivia viisikoita ja osaltaan myös toimivaa joukkuetta. Olemme vetäneet myös raskaita treenejä, mikä ei kaikki yhdistettynä luo tuloksen teon kannalta parasta tilannetta. Siinä on nähty tärkeimmät asiat. Nyt, kun voimme keskittyä olennaiseen viimeisen viikon, niin siellä se palkinto sitten tulee.

Onko valmistautuminen tapahtunut siis jopa hieman tulosten kustannuksella?

On väärin sanoa, että tuloksen kustannuksella, mutta tulokset vähän kertovat siitä. Nämä ovat maaotteluita ja valmistavia otteluita ja ne ovat tärkeitä. Kisat on kuitenkin päätähtäin, Kaunisto sanoo.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.