Karhu on voittanut Ruotsissa kaksi ensimmäistä harjoitusotteluaan. Perjantaina joukkue voitti Umeån 75-71 (40-34) ja lauantaina kaatui Sundsvall 82-74 (49-40).

Perjantai ei ollut helppo päivä Karhulle. Laivamatka lahden taakse oli aikaistanut muutamalla tunnilla, jotta laiva matkustajineen ja merimiehineen pääsivät lakkoa pakoon. Työtaistelu alkoi kello 6, jolloin laiva jo puksutti kohti länttä. Pitkä päivä ei kuitenkaan tuntunut pelaajien jaloissa, kun ottelu alkoi. Karhu otti komennon Antti Kanervon johdolla. Kanervo paukutti miltei 100 prosentin tarkkuudella 14 pistettä ennen puoliaikaa, jolloin Karhu johti 40-34.

Kolmannella kympillä Karhun peli sakkasi ja uumajalaiset veivät neljänneksen 22-10. Karhu ei häkeltynyt jäätyään tappioasemaan, vaan voitti viimeisen kympin 25-15 ja otti voiton lukemin 75-71. Molempien joukkueiden kaukoheittopeli takkuili. Prosentit bonuskaaren takaa jäivät noin 25:teen. Ainostaan Kanervo voi olla tyytyväinen heittopeliinsä. Myös vaparit olivat molemmille joukkueille yllättävän vaikeita, mutta Karhu turvasi voittonsa tarkemmalla kakkosprosentilla ja pitäen pallosta hieman parempaa huolta.

– Tasainen ensimmäinen puolisko. Yhdeksälle pelaajalle hyvin peliaikaa. Kaukoheittopeli hiukan hakusessa muilla kuin Antilla. Puolustus hyvää, kokeilimme paria asiaa siinä, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertasi joukkueen sivuilla.

– Toisen puoliajan ensimmäiset viisi minuuttia olimme erinomaisia. Pallo liikkui, puolustimme hyvin ja juoksimme 12 pisteen johdon. Sitten liike loppui, olimme laiska hyppyheittojoukkue ja Uumaja tuli rinnalle ja ohi. Neljännellä jaksolla hieno ryhtiliike ja voitto kotiin, Toiviainen jatkoi.

Lauantaina Karhu kohtasi Sundsvall Dragons joukkueen. Karhu otti jälleen komentopaikan avausjaksolla. Karhulauma johti pistein 49-40, Lucas Troutmanin johdolla. Troutman pussitti taukoon mennessä 12 pistettä.

Karhulla oli jälleen vaikeaa kolmannella neljänneksellä. Sundsvall vei kympin 21-13 ja tulivat mukaan voittotaisteluun. Jälleen karhulauma kokosi rivinsä viimeisellä neljänneksellä, vieden sen pistein 20-13 ja koko ottelun lukemin 82-74. Karhu sai nostettua vapariprosentin yli 70:nen, piti menetykset alle kymmenessä ja upotti jälleen kakkoset vastustajaa tarkemmin. Tuossa tiivistetysti voiton avaimet.

– Ensimmäinen kymppi erinomaista korista meiltä. Saimme liikutettua palloa hyvin ja teimme koreja niin läheltä kuin kaukaa. Toinen kymppi meni tasaisissa merkeissä.

– Kolmas jakso meiltä huono, Sundsvall nosti tempoa ja alkoi hyökkäämään kovempaa korille. Tulivat rinnalle ja ohi. Neljäs jakso samankaltainen kuin Uumajaa vastaan. Hoidimme pelin hienosti kotiin. Pakkipäässä monta onnistumista ja järkevä hyökkäys toi meille voiton, Toiviainen tiivisti toisen pelin annin.

Karhun pisteet: Weatherspoon 12/8, Lehtorsnta 8/4, Davis 7/3, Kanervo 11/3, Sarcevic 7/3/5, Akpaso 5/2, Troutman 19/2, Booker 9/3, Vanttaja 4/3.