Helsinki Seagulls on aloittanut kautensa vahvasti kolmella voitolla. Eräs suurimmista syistä Seagullsin terävään avaukseen on ollut 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, joka on nakutellut kolmen voitto-ottelun keskiarvoikseen 20,0 pistettä ja 7,0 levypalloa ottelua kohden.

Vaikka kausi on vielä nuori, Lindbom on pelannut silminnähden tehokkainta, monipuolisinta koripalloaan lokakuun aikana. Lindbom itse kokee päättyneen kesän olleen hänelle käänteentekevä.

– Agenttitoimistoni järjesti alkukesästä kolmen viikon training campin, jolle otti osaa kaikennäköisiä kavereita NBA-pelaajista junioreihin. Osa pelaajista valmistautui draftiin, osa NBA:n kesäliigaan, jotkut maajoukkuepeleihin. Se mylly auttoi todella paljon Susijengi-kesään valmistautumisessa, ”Calle” kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ensiesiintymisensä Susijengissä kesällä 2012 tehnyt Lindbom käytti ensimmäiset kolme maajoukkuekesäänsä tunnusteluun, kunnes alkoi saada rotaatiominuutteja vuoden 2015 EM-kisoihin valmistautuessa. Myös päättyneenä kesänä Lindbom kellotti sinivalkopaidassa kymmenisen minuuttia pelaamaansa ottelua kohden.

– Sanoisin viime kesän olleen melkeinpä ensimmäinen, jonka aikana koin todella päässeeni sisään Susijengin rotaatioon ja systeemiin ja pelanneeni minuuttini hyvällä, kansainvälisellä tasolla, pohtii Lindbom.

– Se kokemus toi paljon itseluottamusta, joka on kantanut nyt pitkälle alkukauteenkin.

Jos Lindbomin rooli Susijengissä on kasvanut hiljalleen vuosien aikana, Seagullsissa Espoon pitkän heittäjän matka on ollut monivaiheisempi.

Vietettyään vuodet 2010-2014 viiden eri joukkueen (Frankfurt Skyliners, Espoon Honka, ToPo, Tampereen Pyrintö, Bisons Loimaa) vahvuudessa Lindbom kotiutui Helsinki Seagullsiin ryhmän kotimaisena johtohahmona kaudella 2014-15.

Viime kaudeksi Seagulls levensi rotaatiotaan ja toi joukkueen kotimaiseen eturiviin Lindbomin rinnalle mm. Timo Heinosen ja Antto Nikkarisen. Uuden roolin omaksuminen kesti Lindbomilta aikansa, mutta tehot löytyivät uudelleen kauden edetessä.

– Koko joukkueelta kesti jonkin aikaa tottua pelaamaan toistensa kanssa ja löytää omat roolinsa. Itselläkin meni hetki siinä, että totuin tulemaan jonkin verran vaihtopenkiltä edelliseen kauteen verrattuna. Kaiken klikattua kohdalleen pelaaminen oli kuitenkin taas todella helppoa.

Lindbomilla on omalla pelipaikallaan todellinen eliittitason sparraaja jo 18. pääsarjakautensa aloittaneen Timo Heinosen muodossa. Lindbomin mukaan kaksi isoa laituria toimivat Seagullsin paketissa erinomaisesti toisiaan täydentävinä pelaajina.

– Tykkään pelata Timin kanssa todella paljon. Pelityylimme täydentävät toisiaan ja löydämme hyvin toisemme kentällä. Siitäkin on iso etu, että olen saanut vääntää jo yli vuoden Timiä vastaan treeneissä. Se kaveri ei todellakaan löysäile treenatessa, Lindbom kehuu joukkuekaveriaan.

Seagulls pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se matkustaa KTP:n vieraaksi. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä Fanseat.comin sivuilta.