ESPN on saanut haltuunsa NBA:n yli sadan sivun ohjekirjan Orlandossa Disney Worldissa pelattavan lopputurnauksen varalle. Ohjekirjassa käydään tarkkaan läpi protokolla, mikäli joku sairastuu koronavirukseen sekä mitä viihdykkeitä pelaajilla on tarjolla lopputurnauksen aikana.

Jos henkilö sairastuu koronavirukseen, heidät asetetaan erityiseen eristystaloon, jossa on vain positiivisen koronatuloksen saaneita. Henkilöt testataan mahdollisimman nopeasti toistamiseen ja 24-48 sisään kolmannen kerran. Mikäli kaksi viimeistä testitulosta ovat negatiivisia, voi henkilö palata joukkueen pariin. Jos tulos on positiivinen, jää henkilö eristykseen.

Ne pelaajat jotka päättävät jättää lopputurnauksen väliin menettävät pelien osalta palkkatulojaan. Jotkut pelaajat voivat hakea lopputurnauksen väliin jättämistä, mikäli kokevat olevansa korkeassa riskissä saada virus pahanlaatuisena. Tällöin pelaajat eivät menettäisi palkkaosuuttaan jättämällä turnaus väliin.

Jokainen joukkue voi ottaa mukaansa 37 henkilöä, johon kuuluvat sekä pelaajat että taustajoukot. Joukkueet voivat käyttää yhdessä lääkintähenkilökuntaa, PR-henkilöitä, varustehuoltajia sekä mielenterveyden ammattilaisia. Pudotuspelien alkaessa joukkueilla on mahdollisuus vaihtaa kaksi henkilöä alkuperäisestä joukosta. Pudotuspelien edetessä he voivat ottaa joka kierroksen jälkeen kaksi uutta henkilöä mukaan.

Pelaajia ei kielletä poistumasta NBA-kampukselta, mutta he joutuvat 10-14 karanteeniin, mikäli he lähtevät luvatta. Luvan kanssa kampukselta saa poistua ulkopuoliseen lääkärin hoitoon, lapsen syntymän takia, läheisten sairastumisen tai häiden takia.

Joukkueet majoittuvat Disney Worldissa kolmessa eri hotellissa. Lisäksi pelaajilla on käytössään oma viihdehuone, jossa on TV ja pelejä. Heillä on myös mahdollisuus harrastaa muun muassa veneilyä, kalastusta, golfia, joogaa ja meditaatiota.

Pelaajille valmistetaan kolme ruokaa päivässä ja pelipäivänä neljä. Lisäksi heillä on mahdollisuus päästä parturiin, manikyyriin sekä pedikyyriin.

NBA-kausi jatkuu 30.7. ja loppuu viimeistään 13.10.