16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taipui Ranskalle – ”Pelissä tapahtui hienoja asioita”

© Kuva: fiba.com

16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintojen toisena päivänä Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Ranska oli URHEA-hallissa pelatussa tiistai-illan myöhäisottelussa parempi loppulukemin 86-72 (51-32).

Tasaisen avausneljänneksen jälkeen Ranska vei toisen neljänneksen 29-13 ja lähti karkumatkalle, jota Sudenpennut ei kyennyt enää kirimään. Ranskalaiset kokosivat puoliaikaan mennessä kaksinumeroisen johdon, joka pysyi heillä loppusummeriin saakka.

– Ranska on erittäin hyvä joukkue, joka on ennen kaikkea urheilullinen, mutta heillä on myös taitava ja joukkueorientoitunut takakenttä. He olivat tänään parempia ja ansaitsivat voiton, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meidän näkövinkkelistä pelissä tapahtui hienoja asioita ottelun aikana. Upeinta oli, että pelasimme aggressiivisesti hyökkäyssuuntaan, joka näkyi 40 vapaaheittona. Emme saaneet niitä riittävällä prosentilla sisään, mutta nuoret koripalloilijat tulevat onneksi aina paremmaksi.

Suomi heitti vapaaheittonsa 23/40 (57,5%).

Ranskan urheilullisuus näkyi erityisesti levypalloissa, jotka ranskalaiset veivät ylivoimaisesti 59-33. Ensimmäisellä puoliajalla Ranska rynni 19 levypalloa, tehden niistä 15 pistettä.

– Toisella puoliajalla pelasimme kovempaa ja se näkyi myös luvuissa. Levypallopelin parantaminen pitää ottaa lopputurnaukseen ja niistä pitää kilpailla joukkueena.

Tappiosta huolimatta kentän paras pelaaja todennäköisesti kuului Suomelle. Elina Aarnisalo (27/7/6 syöttöä) pyöritteli ranskalaisten palloskriinipuolustuksen solmuun kerta toisensa jälkeen, puolustusmuodon vaihteluista välittämättä.

Kaksinumeroiset pistelukemat heittivät myös Fiia Hellsten (18/8) ja Wilma Tuomi (12/1/3 riistoa).

Illan positiivisin yllättäjä oli kuitenkin Peppi Lohko, jolle avautui Suomen loukkaantumisten myötä avausviisikon paikka. Lohko kiitti ja kumarsi kolmella pisteellä ja kolmella levypallolla – plus-miinus-tilaston ollessa +1.

– Peppi pelasi hienon ottelun. Pienestä roolista viisikkoon isoon rooliin ja päätä ei kylmennyt. Hän hoiti hommansa kiitettävästi.

Ranskan etevimpiin lukeutuivat Marine Dursus (19/7), Nell Angloma (13/5), Dominique Malonga (14/5) ja Ines Salahy (4/8/9 syöttöä).

Suomi kohtaa keskiviikkona klo 20:30 Saksan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.