Clevelandin päävalmentaja luottaa Lauri Markkaseen – ”Haluamme hänen käyttävän kaikkia taitojaan”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen saa tulikasteensa Cleveland Cavaliersin paidassa ensi yönä, kun hän kohtaa entisen joukkueensa Chicago Bullsin harjoitusottelussa. Cavsin päävalmentaja JB Bickerstaffilla on iso luotto Markkasta kohtaan.

Cleveland tarvitsi joukkueeseensa luotettavaa ja isokokoista kaukoheittäjää, sillä joukkueen tähtipelaaja Kevin Love on kärsinyt vammoista viimeisten vuosien aikana. Markkaseen onkin ladattu kovat odotukset Clevelandissa.

– Luulen, että tulemme näkemään, ja hän pystyy näyttämään, että hän on muutakin kuin pelkästään tarkka heittäjä. Hän pystyy ottamaan pallon ja heittämään liikkeestä, mutta hänellä on myös hyökkäysaseet siihen, että voit antaa hänelle pallon eristettyihin tilanteisiin ja hän voi tehdä niistä korin.

– Se auttaa meidän takamiehiä ja kentän levittämisessä. Meillä on kaukoheittouhka korin läheisyydessä, joka tarkoittaa sitä, että hän vie ison miehen korin alta mukanaan. Se avaa peliä kaikille, Bickerstaff totesi Cleveland.comin haastattelussa.

Chicagossa Markkanen ajautui pahimmillaan vain kaarella kököttäjäksi odottaen koska pallo saattaisi tulla hänelle, jotta hän saisi heittää. Vaikka Markkanen hankittiin Clevelandiin tuomaan lisää kaukoheittovoimaa, niin häntä ei aiota asettaa vain yhteen muottiin.

– En halua, että hän tuntee vain seisovansa kaaren takana ja metsästävän kolmosia. Haluan hänen pelaavan koripalloa ja ottavan kaikenlaisia heittoja, Bickerstaff korostaa.

– Hän on dynaaminen hyökkäyspelaaja ja haluamme hänen käyttävän kaikkia taitojaan.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.