Silja Viita, 19, Viita päätti lähteä kokeilemaan siipiään Suomen rajojen ulkopuolelle ja teki sopimuksen IK Eos Lundin kanssa.

– Ensinnäkin halusin ottaa urallani askeleen eteenpäin. Olin pelannut jo neljä vuotta Korisliigaa ja tämä tuntui hyvältä askeleelta. Olen kyllä ollut tyytyväinen, Viita kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Viita on ehtinyt huomata suurimman eron ulkomailla pelaamisen ja kotoisen Korisliigan välillä.

– Ainakin vastustajat ovat aina uusia. On jännä lähteä peliin, kun ei tunne vastustajia etukäteen.

Viita on ottanut heti isoa roolia joukkueessa. Hän on saanut vastuuta yli 27 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt 11,0 pisteen, 6,4 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

– Olen ollut tyytyväinen. Olen saanut paljon peliaikaa, eikä sitä välttämättä aina saa ensimmäisenä ammattilaisvuotena. Siitäkin olen hyvilläni.

– Parissa ensimmäisessä pelissä en aloittanut, mutta sitten meille tuli pari loukkaantumista ja pääsin aloitukseen. Olen saanut vastuuta myös, vaikken aloittaisikaan peliä, Viita jatkaa.

Eosilla on viidestä ottelusta saldonaan kolme voittoa ja kaksi tappiota. Viidan mukaan joukkue ei ole yltänyt vielä parhaimpaansa.

– Pari ensimmäistä peliä olivat vähän parempaa, mutta nyt on ollut vähän huonompaa ja vaihtelevampaa. Muutama viime peli on ollut meille vaikea, eikä meillä ole ollut niin hyvää energiaa eikä hyökkäys ole kulkenut.

Omalle kohdalleen Viita ei ole asettanut tarkempia tavoitteita, mutta tavoitteena on pystyä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

– Itselläni on tarkoitus kehittyä pelaajana tällä kaudella. En osannut laittaa ennen kauden alkua tilastotavoitteita, kun en tiennyt millainen taso täällä on. Nyt on näkynyt se, että kaksinumeroisille pisteille pitäisi peleissä päästä ja siihen päälle ottaa vielä levypalloja, miettii Viita.