Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

Korikobrat Lapua -kasvatti sai ensikosketuksensa Korisliigaan kaudella 2016-17 Vimpelin Vedon riveissä, mistä hän siirtyi HBA:han. Kaudella 2020-21 Viita tilastoi HBA:lle 12,4 pistettä, 6,6 levypalloa ja 1,5 riistoa ottelua kohden.

Viita pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa ulkomailla, Ruotsin pääsarjaa IK Eos Lundissa, jossa hän tilastoi 10,0 pistettä ja 5,6 levypalloa ottelua kohden.

– Oli kiva pelata kausi Ruotsissa, mutta olen innoissani paluusta Suomeen ja sopimuksesta Alun kanssa. Tämä oli nyt paras minulle, Viita kommentoi Forssan Lehdelle Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Naisten maajoukkueessa Viita teki debyyttinsä kesän 2021 harjoitusmaaotteluissa, joiden kautta hän nousi myös Susiladiesin EM-karsintarinkiin marraskuussa 2021. Edelliset naisten maaottelut ovat tämän kesän harjoitusmaaotteluista.

– Silja Viita on erittäin fyysinen ja vahva pelaaja. Hän ratkoo mielellään korin alta ja on fysiikkansa ansiosta myös hyvä puolustaja. Kun katsoin kesän maaotteluja, Viita erottui edukseen juuri hyvän puolustamisensa ansiosta, Alun päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi.

Susiladiesin lisäksi Viita on pukenut Suomen paidan ylleen nuorisomaajoukkueiden otteluissa 51 kertaa.

Lähde: Forssan Lehti / Koripalloliiton verkkosivut