Swans Gmundenin Itävallan triplamestaruuteen (liiga, cup, supercup) valmentanut helsinkiläislähtöinen Anton Mirolybov, 45, on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen mestariseuran kanssa. Vakavasta sairaudesta toipuva Mirolybov on neljän Gmundenin vuotensa aikana komentanut joukkueensa kahteen Itävallan mestaruuteen.

Alati harvinaisen kolmoismestaruuden jälkeen Swans Gmunden ilmoitti suomalaisvalmentajalleen tahtovansa jatkaa tämän sopimusta jälleen kerran yhdellä vuodella. Tyytyväisyys oli molemminpuolista.

– Gmundenin johto on ollut tyytyväinen, emmekä puhu pelkästään tästä vuodesta, vaan koko neljä vuotta kestäneestä yhteisestä proggiksestamme. Arvostan todella korkealle sen, että sama itävaltalainen runko on jatkanut vuodesta toiseen, ja että luottamuksemme on molemminpuolista, Mirolybov kommentoi Koripalloliiton tiedotteesta.

– Isossa kuvassa mietittynä Gmunden kaupunkina ja Swans seurana ovat minulle aivan erityisiä. Pelaajat, seuran johto ja koko kaupunki ovat olleet minulle valtavan suuri tuki viimeisen kahden vuoden aikana. Ilman heitä en olisi tässä nyt.

Mirolybov on yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa nostanut aiemmin kroonisena hopeajoukkueena tunnetun Swansin Itävallan ehdottomaksi voimaseuraksi. Viimeisen neljän vuoden aikana Gmunden on voittanut kaksi Itävallan liigan mestaruutta, yhden cup-mestaruuden ja kaksi supercupin mestaruutta sekä sijoittunut kerran hopealle. Lisäksi Mirolybov nimettiin Itävallan Bundesliigan vuoden valmentajaksi keväällä 2021 ja keväällä 2023.

Sanomattakin selvää, että Swans Gmundenin ja Mirolybovin yhteisenä tavoitteena on puolustaa mestaruutta menestyksekkäästi tulevalla kaudella. Joukkueen valmennusjohtoon on kuitenkin tulossa muutos, sillä Aleksi Koskinen vaihtaa maisemaa.

– Mestaruus on tietenkin tähtäimessämme, mutta kaikkein eniten uskon päivittäiseen hyvään tekemiseen, jonka seurausta menestys on, Mirolybov muotoilee.

– Suuri kiitos menneistä vuosista Aleksi Koskiselle, joka on ollut ensiluokkainen työpari ja valtava apu minulle paitsi valmennuspuolella, myös ystävänä ja tukena.

Mirolybov on kaksikymmenvuotisen pääsarja- ja ammattilaisvalmentajauransa aikana valmentanut Itävallan lisäksi mm. Suomessa (Kouvot, KTP-Basket, naisten maajoukkue), Saksassa (Mitteldeutscher, Löwen, Chemnitz, UBC Hannover, Leipzig, Kirchheim) ja Luxemburgissa (Basket Racing Luxembourg).

Lähde: Koripalloliiton tiedote