Samuel Haanpään katse ulkomaan kentillä

© Kuva: Juha Tamminen

Viime vuonna Korisliigan MVP:ksi valittu Samuel Haanpää tähyilee takaisin ulkomaan kentille.

Haanpäällä on kokemusta muun muassa Ranskasta, Espanjasta ja Kyprokselta ja viime kausi meni Lapuan Korikobrien mukana. Hieman yllättävä seurapäätös osoittautui Haanpään kannalta kuitenkin nappiratkaisuksi.

– Lapualla vietettyä kautta voi koko urani kannalta tietenkin arvioida laajemmassa mittakaavassa vasta muutaman vuoden päästä, mutta juuri nyt koen vahvasti sen olleen oikea ratkaisu, Haanpää muotoilee Basket.fi:n sivuilla.

– Korikobrissa minun oli pakko keskittyä treenaamiseen ja huolehtia kropan kunnosta. Sain paljon peliaikaa ja minun oli kannettava paljon vastuuta joukkueeni menestyksestä. Uskon, että Lapualla vietetyn kauden jälkeen olen kypsempi ottamaan taas urallani askeleen eteenpäin.

Haanpää oli liigakauden 2012/13 kotimainen tehomies 19,4 pisteen, 8,1 levypallon ja 1,6 syötön (heittoprosentit 2p 44,3%, 3p 40,0%, 1p 82,5%) ottelutilastoilla, ja pudotuspelipaikkakin oli hiuskarvan päässä.

Korisliigan arvokkaimman pelaajan (MVP) palkintoon päättynyt kausi nosti Haanpään asemia pelaajamarkkinoilla, ja näillä näkymin Haanpää on palaamassa Eurooppaan ensi kaudeksi.

– Kiinnostusta on ollut Euroopasta ja tähtäimeni on siellä. Tämä on EM-kisavuosi, jolloin joukkueet venyttävät pelaajavärväyksiään keskimäärin vähän pidempään, mutta voi olla, että asiat saattavat edetä nopeastikin, Haanpää päättää arvoituksellisesti.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.