Tampereen Pyrintö avasi harjoitusottelut kotiottelulla ruotsalaista LF Basketia vastaan. LF Basket vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Pyynikillä lopulta viiden pisteen erolla 79-84 (38-32). Joukkueet kohtaavat Pyynikillä uudestaan heti maanantaina klo 18:30. Myös maanantain otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

Ottelun alku sujui Pyrinnön hallinnassa ja viiden minuutin jälkeen kotijoukkue johtikin 15-7. Ensimmäinen jakso merkittiin lopulta isäntien nimiin 23-11.

Toisella jaksolla LF Basket alkoi pikkuhiljaa saada juonesta kiinni, mutta Pyrintö piti silti tiukasti johtoa nimissään. Vierasjoukkue sai jakson loppuun hyvän jakson ja kuroi eron lopulta kuuteen. Puoliajalle suunnattiin Pyrinnön 38-32 johtolukemissa.

Tauon jälkeen ruotsalaisjoukkue tuli peliin uudella ilmeellä ja juoksi ensimmäisen viiden minuutin aikana johdon itselleen siirtyen 47-48 johtoon. Etenkin Logan Slutz aiheutti korin alla ilman Antti Nikkilää pelanneelle Pyrinnölle vaikeuksia ja Slutzin johdolla päätösneljännekselle edettiin LF Basketin 54-58 johtonumeroista.

Pyrintö vastasi kuitenkin päätösneljänneksellä ja kotijoukkue käväisi muutamaan otteeseen johtoasemassa. Vierasjoukkueen todella vikkelä takamies Cliff Colimon nosti kuitenkin parilla kovalla yksilösuorituksellaan vieraat 64-66 johtoon 35 minuutin kohdalla. Ottelun ollessa puolitoista minuuttia ennen päätössummeria tasan osui Colimon kahdesti kaaren takaa ja antoi LF Basketille viiden pisteen etumatkan. Colimonin korien avulla vieraat ottivat lopulta harjoitusottelusta 79-84 vierasvoiton.

– Tämä oli oikeastaan sitä, mitä osattiin odottaa ensimmäiseksi peliksi. Meillä on paljon uusia pelaajia ja pelitapa on monelle uusi. Palikat eivät vielä ole aivan kohdillaan, mutta saimme tänään paljon hyviä juttuja aikaiseksi. Ottelun alku oli todella hyvä ja pelasimme molemmissa päissä hyvin. Puoliajan jälkeen intensiteettimme laski molemmissa päissä kenttää. Otimme muutaman huonon heitonvalinnan ja meille tuli muutama helppo menetys, joista vastustaja iski välittömästi toiseen päähän. Opimme tästä matsista paljon ja käymme niitä asioita läpi, joissa meidän pitää parantaa, kommentoi Pieti Poikolaa penkin päässä tuurannut Lasse Rantala ensimmäisen harjoitusottelun meininkiä Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnön parhaat pistemiehet illan ottelussa olivat 13 pistettä mieheen saalistaneet Damon Williams, Antero Lehto sekä Benjamin Raymond. 11 pisteeseen päätyivät Kelvin Lewis sekä hyvän ottelun pelannut Topias Palmi. Petri Heinonen keräsi tilastot 10/8.

LF Basketin tehokaksikko oli Logan Slutz 26 pisteellä ja 12 levypallolla sekä Cliff Colimon 23 pisteellä.

Ottelutilastot