Pyrintö ja Karhu iskevät yhteen Korisliigan kärkikamppailussa perjantaina. Pyrinnöllä on kalavelkoja maksettavana viime vuoden puolivälierätappiosta.

Pyrintö on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan tähän mennessä. Karhu löytyy sarjataulukosta sijalta kolme seitsemällä voitolla. Yhdeksästä ottelustaan Karhu on hävinnyt kaksi ottelua ja molemmat KTP Basketille.

Pyrinnön ja Karhun kohtaaminen sisältää myös lisälatausta, kun muistellaan viime kevään pudotuspelejä. Tuolloin runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Karhu tiputti yhtä sijaa ylemmäksi runkosarjassa yltäneen Pyrinnön heti puolivälierissä voitoin 3-1.

– Kauhajoella on tehty pitkään määrätietoisesti töitä matkalla kohti Suomen huippua. Kausi kaudelta Kauhajoki on vahvistanut rosteriaan. Viimeistään nyt joukkueen pelatessa neljällä ulkomaalaisvahvistuksella [Bojan] Sarcevicin ollessa Suomen koriskansalainen Kauhajoella on kova odotus mestaruuden tuomiseksi Pohjanmaalle. Kauhajoki on siis todellinen huippujoukkue, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola analysoi tulevaa vastustajaa seuransa kotisivuilla.

Poikola nostaa Karhusta esiin Pyrinnössäkin pelanneen Antwine Williamsin.

– Joukkue pelaa organisoidusti, juoksee hyvin kenttää ja yhdistää siirtymisen sujuvasti 5-5 -hyökkäykseen. Joukkue liikuttaa hyvin palloa ja jokainen pelaaja pystyy monipuolisesti korintekoon. Toistaiseksi Kauhajoen paras pelaaja on ollut tamperelaisille hyvin tuttu, taitava ja ovela Antwine Williams, jonka pysäyttäminen on avainasemassa.

Poikola tietää tarkkaan mitkä vahvuudet Karhulla on.

– Pohjanmaalla on rakennettu pitkäjänteisesti toimivaa joukkuepuolustusta. Konseptiorientoituneella joukkueella on kokoonpanomuutosten myötä ollut vielä aggressiivisuus hieman haussa, mutta heidän puolustus paranee takuuvarmasti viikko viikolta. Siksi pallosta on pystyttävä pitämään huolta ja hyökkäyslevyihin on mentävä kovaa, sillä se on myös tärkeää osa transition-puolustustamme – nopeita hyökkäyksiä ei Karhuille saa antaa, Poikola varoittaa.