Tampereen Pyrintö kohtaa lauantaina Pyynikillä Joensuun Katajan. Viime kevään finaalipari iskee yhteen klo 14:00.

Pyrinnön ja Katajan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Joensuussa Katajan 92-76 voittoon. Kolmen neljänneksen jälkeen kotijoukkueen johto oli 70-65, mutta Kataja karkasi viimeisellä kympillä voittoon vietyään sen 22-11.

Pyrinnöllä on alla kaksi tappiota, jotka ovat tulleet vieraskentällä Seagullsille sekä Bisonsille. Kataja puolestaan löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän saldolla 6-7.

– Joensuun Kataja antoi meille kotikentällään pahan kerran kyytiä. Emme ehkä mitään muuta joukkuetta vastaan ole olleet niin paljon ottavana osapuolena kuin siellä ensimmäisellä puoliajalla. Teemu Rannikko pilkkoi syötöillään meidän puolustuksen täysin palasiksi. Ja välillä, kun jäimme screeneihin, hän pääsi rokottamaan täysin vapaita kolmen pisteen heittoja, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola palaa edelliskohtaamisen ratkaisuihin Pyrinnön sivuilla.

Coach Salminen on osoittanut kykyään uudistua. Katajan hyökkääminen on ehkä dynaamisinta liigassa varsinkin silloin, kun joukkue pystyy säilyttämään flow:n. Rannikko käyttää enimmän osan screeneistä kovasta liikkeestä, jolloin niiden puolustaminen on vaikeinta. Myös (Robert) Arnold on osoittautunut viimeistään tällä kaudella kansainvälisen tason skoraajaksi. Hän käyttää myös paljon palloscreenejä yhtä lailla kovasta liikkeestä. Toisin kuin Rannikko, Arnoldin ensimmäinen optio on pistää itse pallo koriin. Sen ovat kaikki Katajan EuroChallenge-lohkon vastustajat saaneet kokea, sillä 27 pisteellään ottelua kohden hän on kilpailun ylivoimaisesti paras pistemies, Poikola kehuu vastustajajoukkuetta.

Neljäntenä sarjataulukossa majaileva Pyrintö on voittanut 15. ottelustaan kahdeksan, mutta Poikola keskittyy vain pelin kehittymiseen.

– Olen lopettanut sarjataulukon vilkuilun. Yritämme vain keskittyä siihen, että pelimme menisi pala kerrallaan eteenpäin. Keväällä sitten näemme, mihin olemme päässeet. Nyt olemme pelanneet jokaista joukkuetta vastaan vähintään kerran. Kohdatessamme joukkueita uudestaan, voimme mitata kuinka paljon puolustuksemme on mennyt edellisistä kierroksista eteenpäin.

– Hyökkäyksessä haluamme olla mahdollisimman energisiä ja ottaa täysi hyöty irti penkistämme. Syyskauden kahdessa viimeisissä peleissä haluamme korostaa erityisesti pallon jakamista. Toivottavasti sen tuloksena heittomme jakautuvat mahdollisimman monille pelaajille, mikä vaikeuttaisi puolustamistamme.