Suomalaispelaajat nauttivat voitokkaasta sunnuntai-illasta kotikentillään, kun Petteri Koposen BC Himki tyylitteli selkeän voiton VTB-liigassa Astanasta 128-87 (65-41) ja Sasu Salinin Gran Canaria vei Bilbao Basketia 91-85 (49-47). Lisäksi Lassi Tuovin Besiktas voitti Turkissa Türk Telekomin.

Moskovan läheisyydessä Himki keräsi 24 pisteen johdon jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta ratkaisi pelin lopullisesti toisella puoliajalla Egor Vjaltsevin hurjistuessa ennätysmäiseen heittoralliin. Vyaltsev (40/1/4 syöttöä) teki VTB-liigan historiaa upottamalla peräti 12 kolmosta koko ottelussa.

Himki aloitusviisikkoon kuulunut Koponen heitti 9 pistettä, haki 3 levypalloa ja 1 riistoa.

Salinin Gran Canaria pääsi Las Palmasissa lopullisesti niskan päälle päätösneljänneksellä. Viimeisen kympin puoleen väliin mennessä Gran Canaria repäisi eron kymmenen pisteen paremmalle puolelle ja pääsi juhlimaan kotivoittoa.

Salin pommitti kolmosensa 3/8, kirjauttaen tililleen 9 pistettä ja 2 syöttöä.

Turkissa Tuovin Besiktas nousi päätösneljänneksellä sillasta voittaen Türk Telekomin 83-80 (37-36). Besiktas oli kolmannella neljänneksellä häviöllä pahimmillaan 66-50, mutta dominoi viimeistä neljännestä 33-14.