Espanjan liigassa Petteri Koponen pääsi juhlimaan kovaa voittoa, kun Barcelona voitti El Clásicossa vieraskentällä Real Madridin. Ilonhetkiä koettiin myös Ranskassa, kun Jamar Wilson palasi pelikentille debytoidessan Nanterren riveissä Ranskan ProA-liigan ottelussa Lassi Tuovin valmentamaa Gravelines-Dunkerqueta vastaan.

Barcelonan hieman takkuinen alkukausi sai ison positiivisen valonpilkahduksen, kun se aiheutti Real Madridille sen kauden avaustappion hakemalla Madridista 84-80 (45-45)-vierasvoiton. Koponen jäi reilussa 14 minuutissa pisteittä, mutta avitti joukkuettaan levypallolla ja kolmella syötöllä.

– Kova voitto vieraskentällä. Pystyimme hyvin rankaisemaan Realia korin alta, kun heiltä puuttui isoja ja Walter Tavares oli vasta liittynyt joukkueeseen. Nyt pitää vain löytää sama energia Euroliigaan, Koponen kommentoi voitto-ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Voitolla Barcelona paranteli asemiaan sarjassa ja on voittanut nyt kahdeksasta pelistään kuusi.

Sasu Salin oli Malagan toiseksi paras korihai 14 pisteellään, mutta siitä huolimatta Malaga taipui San Sebastianin vieraana 63-71 (36-37). Pisteiden lisäksi Salin tilastoi yhden syötön. Malagalla on nyt neljä voittoa ja neljä tappiota.

LEB Orossa Roope Ahonen oli jälleen huippuiskussa iskien tauluun 22 pistettä CB Pratia vastaan, mutta se oli lopulta laiha lohtu, kun Ourensen vaikea alkukausi sai jatkoa 76-86 (39-41)-tappion muodossa. Ahonen kaunisteli tilastojaan myös yhdellä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Ourense on voittanut vain yhden kahdeksasta ottelustaan.

Wilsonin ja Erik Murphyn Nanterre joutui tunnustamaan Gravelines-Dunkerquen vahvan nykyvireen, kun Tuovin miehistö haki 89-67 (42-36)-voiton. Wilson oli debyytissään tehokkaana viimeistellen 16 minuutissa kahdeksan pistettä ja tilastoihin kertyi lisäksi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja peräti kolme riistoa. Teholuku 12 oli joukkueen paras. Aloitusviisikkoon kuulunut Murphy sen sijaan kasasi 25 minuutissa neljä pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön. Nanterren alkukauden saldo on viisi voittoa ja neljä tappiota, kun taas Gravelinesilla on neljä voittoa ja viisi tappiota.

– Oli hieno olla osana joukkuetta jälleen. Tunnelma oli loistava ja oli hieno pelata yhdessä Erikin kanssa. Minun pitää vielä oppia joukkue paremmin, sillä olen ollut täällä vasta torstaista asti, mutta uskon tilanteen sallivan minun olla oma itseni ja pystyn näyttämään parastani, Wilson totesi.