Suomen 20-vuotiaat miehet avasivat maajoukkuekesänsä Urhea-hallissa, Helsingissä, 202 katsojan edessä voittamalla harjoitusmaaottelussa Iso-Britannian 78-59 (35-25).

Sudenpentujen kuono ei tutissut kauaa, kun kotijoukkue nappasi johtoaseman jo avausneljänneksellä käpäliinsä, eikä sitä enää vieraille luovuttanut. Suomi sai kaksinumeroisen johdon jo puoliaikaan mennessä ja päätösneljänneksellä ero venyi parhaimmillaan 23 pisteeseen.

– Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Meillä oli hakemista viimeistelyssä, vaikka ajoittain pystyimme luomaan oikeinkin laadukkaita korintekopaikkoja, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Prosenttien valossa korintekopaikkojen hassaaminen näkyi kolmen pisteen heitoissa: Sudenpentujen 28 kolmosesta pussin pohjalle löysi tiensä seitsemän (25,0%).

– Toisaalta puolustuksellisesti peli oli yllättävänkin tasapainoinen ensimmäiseksi. Puolustaminen antaa mahdollisuuden pelata voitosta, kun kaukoheittäminen tökkii.

Kesän ensimmäisissä peleissä Sudenpentujen alkuperäinen idea oli peluuttaa laajasti ja kokeille eri viisikoita. Tämä toteutui, kun jokainen Suomen 12 pelaajasta pelasi kymmenen minuuttia tai enemmän ja pääsi pisteille.

Korkeimman pistemäärät heittivät Okku Federiko (13/5) ja Topias Jokela (12/6). Parketilla nähtiin myös maajoukkuedebytantti, kun Benjamin Yombi de Yombi (4/1) puki ensimmäistä kertaa Suomi-paidan ylleen.

Iso-Britannian pistekärki oli 13 pistettä ja 7 levypalloa tilastoinut Rory Stewart.

Lähde: Koripalloliiton tiedote