Ensimmäisen karsintaottelun torstaina nimiinsä vienyt Korihait starttasi sunnuntai-iltapäivänä kohti Lahden Suurhallia ajatuksissaan ainoastaan yksi asia; voitto. Korihait onnistui tavoitteessaan ja säilytti paikkansa Korisliigassa 78-61-voitolla.

Edellistä ottelua selkeästi tasaisemmissa tunnelmissa tänään tosin mentiin. Ensimmäisellä jaksolla painittiin hyvin tasaisissa lukemissa ja kymmenen minuutin jälkeen oltiin vielä lähes rinta rinnan tilanteessa 14-16. Toisella kympillä haipaidat karkasivat ensimmäistä kertaa kymmenen pinnan karkumatkalle, eikä Lahti päässyt enää kovasta yrityksestä huolimatta tosissaan hätyyttelemään voittoa.

Ottelun toinen puolisko tuntui menneen vähän pelailuksi, joskin nuoresta lahtelaisryhmästä erityisesti Eemeli Asikaisen hyvät otteet olivat sytyttää joukkueen kirimään useaan otteeseen. Asikainen olikin joukkueensa paras pistemies saaden kasaan 16 paunaa. Matsin sisäsiistiksi lopputulokseksi kirjattiin lopulta 61-78 ja helpottunut hairyhmä pääsi juhlimaan säilynyttä Korisliiga-paikkaa.

Korihaissa onnistuttiin suht tasaisesti, Gary Johnsonin ja Emmanuel Hollowayn kerätessä täysin samannäköiset tilastot (16/6/2). Myös Marcus Van ja Mikko Jalonen olivat pirtsakalla pelipäällä.

Korihait-valmentaja Jarno Nikula ei epäillyt porukkansa voitontahtoa missään vaiheessa, vaikka viimeinen peli vähän väkinäiseltä näyttikin.

– Olihan tämä ihan pakkopullaa ja tiesinkin melkein, että tästä tulee hankala ja vaikeannäköinen peli. En silti epäillyt hetkeäkään, etteikö me tätä vietäisi, Nikula summasi Korihaiden sivuilla.

Pyydettäessä kommenttia menneestä kaudesta, koutsi huokasi syvään.

– Jos ihan totta puhutaan, en ole vielä ehtinyt ajatella asiaa kovin tarkasti. Vaikeahan se oli. Hankaluudet olivat monien asioiden summia, monta asiaa on pystyttävä tekemään vähän paremmin, niin valmennuksen, pelaajien kuin ihan kaikkien.

Valmennusporras ei ollut suuria juhlia lähdössä viettämään, vaan odotti pikemminkin muutaman päivän hengähdystaukoa. Joukkueen tunnelma paluubussissa oli kuitenkin korkealla.

– Kyllä tämä kaikkia helpotti, että saatiin hankaluuksien jälkeen homma jotakuinkin kunniallisesti pakettiin. Vähän siltä näyttää, että ihan kaikki pojat ei ainakaan ihan suoraan ole reissusta kotiin menossa, Nikula naurahti.