Lappeenrannan Namika valottaa tiedotteessaan seuran pahoja taloudellisia vaikeuksia. Edustusjoukkueen budjetissa on tällä hetkellä 60 000 euron aukko loppukaudeksi.

Namikan tiedote:

”Kuten tiedossa on, keväällä 2008 Namika ajautui vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin.

Seurassa tehtiin poikkeuksellinen päätös, ja konkurssin sijaan n. 500 000 euron velat ja velvoitteet päätettiin hoitaa uuden hallituksen ja taustaryhmän voimin kuntoon. Lähtökohtana oli pelastaa junioritoiminta sekä varjella seura ja kotikaupunki pitkältä kielteiseltä julkisuudelta, joka konkurssista olisi seurannut.

Näin on myös tehty. Palkkasaatavat hoidettiin, kaupunki ja valtio ovat saaneet n. 240.000 euron verovelat ja muut saatavansa, ja kymmenet yritykset myyntisaatavansa. Kuusivuotisen maksusuunnitelman mukaisesti elokuussa 2014 seura on velaton. Samaan aikaan edustus on pelannut Korisliigaa ja junioritoimintaa on kehitetty. Seuran päävalmentaja on noussut maajoukkueeseen, omia kasvatteja pelaa Korisliigassa ja junioreita on nähty maajoukkuepaidoissa. Ilman määrätietoista työtä, tiukkaa talouskuria, sitoutuneita taustajoukkoja, sponsoreita, faneja ja muita yhteistyökumppaneita tämä ei olisi ollut mahdollista.

Vaikka velkojen hoitaminen on ollut oma projektinsa, se on vaikuttanut myös edustusjoukkueen varsinaisen toiminnan rahoittamiseen. Erityisesti se on tuonut ongelmia tällä kaudella, kun pari isompaa sponsoria on joutunut jäämään pois yleisestä taloudellisesta taantumasta johtuen. Lisäksi muiden seurojen europelit ovat viimeisen kahden vuoden aikana pidentäneet Korisliigakautta aiheuttaen Namikalle tälle kaudelle 20.000 euron lisäkustannukset. Kovasta työstä huolimatta tätä ei olla vielä saatu Namikassa paikatuksi.

Vaikka Namika on pelannut Korisliigaa selkeästi pienimmällä budjetilla jo vuosia, on se tästä huolimatta pelannut kahtena viimeisenä kautena pudotuspeleissä. Tällä kaudella Namika on lipputuloissa hieman viime kautta edellä, ja uusia sponsoreita on edustukselle saatu, mutta ei riittävästi. Nämä ovat positiivisia asioita, ja kertovat, että koripallolle olisi Lappeenrannassa kysyntää.

Pelikautta on jäljellä kolmisen kuukautta, ja edustuksen kevään budjetista puuttuu n. 60 000 euroa. Vetoammekin yhteisöihin, yrityksiin, yleisöön sekä faneihin edustuksen kevään viemiseksi loppuun suunnitellusti. Osa puuttuvista euroista on saatavissa kasaan, kun osallistutte 50-vuotisjuhlaseminaariimme, otatte osaa Yleisöjahtiimme, tulette otteluisännäksi tai hyödynnätte muita sponsorointituotteitamme. Erityisesti vetoamme koripallon ja urheilun ystäviin: tulkaa sankoin joukoin urheilutalolle katsomaan pelejämme. Seuraava kotipelimme on lauantaina 15.2., ja liput edullisimmillaan 5 euroa.

Lopulliset päätökset siitä, kuinka edustusjoukkueen kausi saatetaan loppuun, Namikan hallitus tekee 17. helmikuuta. Tavoitteena on, että toimintavelkaa ei edustusjoukkueen toiminnasta jää, edustusjoukkue pelaa kevään pelit menestyksekkäästi loppuun ja seuralla säilyy terveet toimintaedellytykset tulevaisuuteen nyt kun iso velkataakka alkaa olla historiaa.”