Susijengin takamies kiitteli venymistä – ”Hieno osoitus taas joukkueen selkärangasta”

© Kuva: fiba.com

Kaikki aiemmat ottelunsa vähintään 27 pisteellä hävinnyt Islanti piinasi Susijengiä loppuun saakka EM-kilpailujen alkulohkon viimeisessä pelissä. Suomi sai pelinsä kuitenkin järjestykseen viimeisellä neljänneksellä ja puristi väkisin ottelusta voiton.

Islanti osoitti suurta sydäntä ja taistelutahtoa pistämällä Suomelle tiukasti hanttiin, mutta lopulta Susijengin taitotaso ja rutiini olivat Islannille liikaa.

– Aika pitkälti sellainen mitä odotettiin siitä tulevan. Islanti oli hävinnyt rumasti aikaisemmat pelit, mutta he olivat johtaneet pelejä eivätkä asetelmat peliin olleet meille ne helpoimmat. Emme saaneet sellaista hurmosta siihen alkuun kuin mitä saimme esimerkiksi Kreikkaa vastaan. Inhottava joukkue, Susijengin kokenut takamies Teemu Rannikko mietti ottelun tauottua.

Islanti näytti jo jossain vaiheessa karkaavan, mutta Suomi taisteli itsensä peliin mukaan parantuneella puolustuksessa sekä lopun tarkalla heittopelillä.

– Yritimme puolustaa 30 minuuttia aggressiivisesti ja miten me normaalisti puolustamme. Tällaista pienempää ja nopeampaa joukkuetta vastaan se ei toiminut, joten viimeisellä neljänneksellä vaihdoimme sitten kylmästi kaikki tilanteet. Sitten he eivät päässeetkään enää oikeastaan mihinkään sitä puolustusta vastaan, Rannikko kertasi ottelun ratkaisun avaimia.

Islanti oli toista kertaa peräkkäin mukana EM-lopputurnauksessa, mutta kummallakaan kerralla joukkue ei voittanut otteluakaan alkulohkossaan. Maajoukkueessa 20 vuotta pelannut Rannikko näki Islannissa yhtäläisyyksiä Susijengin aikaisempaan tilanteeseen.

– Vähän tuli mieleen ne ajat kymmenen vuotta sitten, kun me yritimme yllättää parempia korismaita. Joku näki korin, niin sai heittää ja yritimme tehdä vähän tuollaisia juttuja. Hieno osoitus taas joukkueen selkärangasta emmekä antaneet kotiyleisön edessä periksi ja tulimme takaisin ja voitimme.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.