Naisten Korisliigan vuoden puolustaja Veera Pirttinen, 21, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan ChemCats Chemnitziin.

BC Nokian kasvatti viihtyi edellisen viisi kautta Catz Lappeenrannassa, jossa hän on noussut Naisten Korisliigan eliittipelaajaksi. Päättyneellä kaudella 2017/18 Pirttinen väänsi hopeamitalisteille keskimäärin 7,5 pistettä, 4,4 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 1,2 riistoa ottelua kohden.

Kolminkertainen SM-kultamitalisti ja viisi aikuisten maajoukkueottelua Susiladiesissa pelanneelle Pirttiselle tuleva kausi on hänen ensimmäisensä ulkomailla.

– Ulkomailla ammattilaisena pelaaminen on ollut haaveeni jo nuorempana, joten tämä mahdollisuus tuntuu todella hienolta, Pirttinen aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ehdottomasti tärkein tavoitteeni tulevalla kaudella on haastaa itseäni uudessa ympäristössä. Kovan harjoittelun kautta toivon ottavani askeleita eteenpäin koripalloilijana ja urheilijana, Pirttinen lisää.

Pirttinen on Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, joka siirtyi B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaajan palkinto takataskussaan kasvattajaseurastaan Lappeenrantaan A-tyttöikäisenä.

Kova työ on poikinut Pirttiselle runsaat minuutit Naisten Korisliigassa jo nuorella iällä ja nousun naisten maajoukkueeseen, jossa hän on edustanut Suomea EM-karsinnoissa. Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on syystäkin tyytyväinen Pirttisen siirrosta ammattilaiskentille.

– Veera on panostanut aivan mielettömästi harjoitteluun ja ottanut askeleen eteenpäin. Harjoittelun jatkeeksi kuuluu luonnollisesti uusien haasteiden hakeminen. Veera on yksi niitä pelaajia, joiden ympärille naisten maajoukkue tulevaisuudessa rakennetaan, Salminen kertoo.

– Veera on hyvä kolmen pisteen heittäjä ja puolustaja, mutta on ottamassa askeleita eteenpäin myös muilla osa-alueilla. Olen todella onnellinen hänen puolestaan.