Kouvot Basket Oy järjesti lakisääteisen yhtiökokouksen maanantaina 25.9.2023, jossa perinteisten yhtiökokousasioiden lisäksi käsiteltiin Kouvolan ja eritoten Kouvojen nykyistä hallitilannetta sekä sen vaikutusta edustusjoukkueen talouteen ja tulevaisuuden näkymiin.

Runsaan keskustelun jälkeen yhtiökokous antoi jatkavalle Oy:n hallitukselle tehtäväksi viedä hallituksen yhtiökokoukselle esittämää näkemystään eteenpäin. Tämän näkemyksen mukaan Korisliiga-toiminnan pyörittäminen ei ole tällä hetkellä, eikä varsinkaan tulevaisuudessa, taloudellisesti mahdollista Mansikka-Ahon hallissa, eli MLL Areenalla. Syitä tähän on lukuisia: Esteettömiä katsomopaikkoja noin 600:lle, hallin ahtaus, oheismyyntipaikkojen vähyys, heikot yritysvieraiden palvelut sekä pelikentän ajoittainen vaarallisuus. Nämä kaikki aiheuttavat tilanteen, jossa nykyisestä hallista saatava tulopuoli ei kata Korisliigassa pelaavan koripallojoukkueen menoja. Lisäksi MLL Areena ei nykyiselläkään täytä Koripalloliiton kaikkia vaatimuksia, ja vaatimukset ymmärrettävästi nousevat koko ajan kovemmiksi.

Näiden asioiden takia Kouvot Basket Oy:n nykyinen hallitus ei tule hakemaan Korisliiga-lisenssiä kaudelle 2025–2026, mikäli Kouvot Basket Oy ei saa varmaa signaalia, että uusi palloiluhalli tai monitoimihalli valmistuu Kouvolaan lähivuosina. Kouvot Basket Oy haluaa korostaa, ettei tämä toimi ole uhkaus ketään Kouvolassa toimivaa tahoa kohtaan.

Kouvot Basket Oy:n hallitus tulee tekemään töitä yhdessä Kouvolan kaupungin, kouvolalaisten yritysten ja kouvolalaisten koripalloihmisten kanssa, jotta halliprojektilla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet onnistua. Jos vuoden 2024 yhtiökokous valitsee Kouvot Basket Oy:lle kokonaan uuden hallituksen, niin kyseinen hallitus voi tehdä omat päätöksensä vuoden 2025–2026 liigalisenssin suhteen syksyn 2024 aikana.

Nyt 30.9.2023 alkanut kausi 2023–2024 pelataan normaalisti. Seuraavan kauden (2024–2025) liigalisenssiä tulee hakea 15.12.2023 mennessä ja tätä lisenssiä Kouvot Basket Oy on tällä hetkellä sitoutunut hakemaan. Asiaa kuitenkin arvioidaan syksyn aikana jatkuvasti uudelleen ja jos syksyn aikana varmistuu, että hallihankkeet kariutuvat Kouvolassa tai siirtyvät pitkälle tulevaisuuteen, niin kauden 2024–2025 liigalisenssin hakemista arvioidaan uudelleen.

Lähde: Kouvojen verkkosivut