Tampereen Pyrintö matkusti maanantaina Liettuaan, jossa se kohtaa tänään Pasvalysissä Pieno Zvaigzdesin. Tiistai-illan ottelu on joukkueille ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen.

Pyrintö on voittanut viisi viimeistä otteluaan (Korisliiga ja BBL) ja päällimmäisenä on 86-68-vierasvoitto Lapuan Korikobrista. Lauantain Kobrat-kohtaamisen jälkeen Pyrintö on valmistautunut tiistain BBL-otteluun, johon se lähtee puhtaalla pelillä voitettuaan kaksi ensimmäistä Baltian liigan otteluaan.

Viime kaudella Pieno Zvaigzdes voitti Pyrinnön tavoin oman lohkonsa Baltian liigassa. Zvaigzdes jätti lohkossa taakseen lopulta finaaliin asti selvinneen Tonybetin sekä Pyrinnön pronssiottelussa kaataneen Tartu Rockin. Tartu Rock oli samalla myös se joukkue, joka pudotti liettualaiset puolivälierissä.

Kuluneella kaudella Zvaigzdes on kärsinyt muutaman niukan tappion Liettuan sarjassa ja pitää parhaillaan sarjataulukon yhdeksättä sijaa kolmella voitolla ja kuudella tappiolla. Baltian liigassa joukkue on ehtinyt pelaamaan yhden ottelun, jossa Barons Kvartals Latviasta jäi liettualaisten jalkoihin lukemin 104-87

– Pieno on tyypillinen liettualainen joukkue, se osaa todella pelata koripalloa. Joukkue pelaa säännöllisesti 10 pelaajan rotaatiolla ja peräti seitsemän pelaajaa on tehnyt yli 10 pisteen keskiarvon, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola valottaa tulevaa vastusta tamperelaisten sivuilla.

– Pieno pelaa todella pelkistettyä koripalloa, joka perustuu siihen, että 1-1 -tilanteesta tai palloscreenistä saavutettu etu pakottaa puolustuksen liikkeelle. Sen jälkeen he osaavat liikuttaa palloa ja löytävät todella tehokkaasti vapaan pelaajan. Kaikki pelaajat osaavat tehdä monipuolisesti valintoja ja pelaajien perusominaisuudet ovat huipputasolla, kehuu Poikola.

– Vastaavaa joukkuekonseptia ei löydy Suomesta, joten tämä on taas loistava mahdollisuus kehittää omaa puolustustaan. Vierasvoitto tällaisessa pelissä vaatii huippuonnistumista, mutta uskomme vahvasti siihen, että se on saavutettavissa, Poikola päättää.