Kouvot on tehnyt kauden 2016-2017 kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaistakamies Paris Hornen kanssa.

Kokenut 29-vuotias takamies on pelannut ennen Kouvolaan tuloa viisi kautta ammattilaisena. 191-senttisen takamiehen esityksiä on tähän mennessä saatu nauttia Saksassa (Bundesliiga), Kreikassa (A1), Turkissa (TBL), Japanissa (NBL) ja viimeisenä viime kaudella Romaniassa. Saksan (EuroChallenge) ja Romanian (Europe Cup) vuosinaan Horne pelasi myös europelejä. Monipuolinen Horne on pelannut ammattilaisena tähän mennessä yhteensä 186 ottelua. Philadelphiassa syntynyt Horne pelasi yliopistovuosinaan täydet neljä vuotta (2007-2011) St. John´s Red Storm (Queens, New York) joukkueessa kivikovaa Big East-konferenssia. Näiden neljän vuoden aikana kertyneessä 129 ottelussaan Horne tehtaili keskimäärin 9.3 pistettä, 2.9 levypalloa, 1.5 syöttöä ja 1.0 riistoa. Suomeen Horne tulee näillä näkymin heti viikon puolivälin jälkeen.

Reilun viikon joukkueensa harjoituksia vetänyt Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola on sopimuksen varmistuttua tyytyväistä miestä.

– Paris on kovan luokan ammattilainen. Hänen työmoraaliaan aiemmat valmentajansa kehuivat kilpaa. Arvostan myös paljon miehen kokemusta kovista sarjoista ja eurokilpailuista. Paris on erittäin hyvä ja monipuolinen puolustuspelaaja, joka pystyy pelaamaan lähes kaikkia muita pelaajia paitsi sisäpelaajia vastaan. Myös hyökkäyksessä miehen monipuolisuus viehättää. Hän on hyvä kaukoheittäjä, mutta myös hyökkää aktiivisesti kohti koria. Hyvänä puolustuslevypallopelaajana Paris auttanee meitä pääsemään avoimelle kentälle, Poikola toteaa Kouvojen sivuilla.

Kokeneen takamiehen perässä oli myös muita seuroja, mutta mies päätti tarttua Kouvojen tarjoukseen.

– Ensinnäkin olen erittäin innoissani päästessäni juuri tähän joukkueeseen. Vakuutuin asiasta puhuttuani ensimmäiset kerrat Pietin kanssa ja torjuin lopulta erään toisen seuran rahakkaamman tarjouksen. Sain päävalmentajastamme näissä keskusteluissa erittäin hyvän kuvan ja minua kiinnosti myös se, että palkkaamisellani pyritään entisestään lisäämään joukkueeseen syvyyttä ja samalla minua pyritään edelleen kehittämään ammattitaitoisella valmennuksella paremmaksi pelaajaksi ja pisteiden tekijäksi. Odotan jo nyt innolla, että pääsen antamaan 100 prosenttia itsestäni joukkueelle, niin harjoituksissa kuin peleissäkin ja auttamaan joukkuettamme jälleen uuden mestaruuden metsästyksessä. On hienoa päästä muutaman päivän kuluttua tutustumaan uusiin joukkuekavereihini sekä tutkimaan Suomea vieraspelimatkoilla.

Kouvot ei jatka Justin Browningin sopimusta kuuden viikon koeajan jälkeen. Neljässä harjoitusottelussa Kouvojen paidassa esiintynyt Browning palaa kotimaahansa loppuviikon aikana.

– Harjoituspelimme osoittivat, että tarvitsemme enemmän pallollista taitoa ja enemmän takapelaajaa laiturin sijaan. Browning paransi ottelu ottelulta, mutta emme silti halunneet jäädä odottamaan pidempään. Päätös oli vaikea, sillä harjoituspeleissä ei ole ollut amerikkalaistakamiestä rinnalla ja Tumppikin (Tuomas Hirvonen) on vasta toipunut pelikuntoon. Se on laittanut Browningin hankalaan tilanteeseen, Poikola valottaa päätöstä.

– Vaikka vaihto tapahtuu sarja-avauksen kynnyksellä, Parisilla on aikaa omaksua meidän konsepti. Siitä pitää huolen joukkueemme syvyys. On ollut mukavaa nähdä, miten kaikki pelaajamme ovat pystyneet toteuttamaan konseptiamme molemmissa päissä kenttää. Kaikkiaan kentällä on tainnut käydä jo 14 pelaajaa. Toki lapsuksia on tullut, mutta siksi harjoittelemme. Tärkeintä on ollut, että kaikki pelaajamme ovat uskaltaneet pelata. Se lupaa hyvää tulevaisuudelle ja harjoituksiin, Poikola jatkaa.

Kouvot pelaa vielä yhden harjoitusottelun kuluvan viikon perjantaina (vierasottelu KTP-Basket) ennen Korisliigan käynnistymistä keskiviikkona 5.10. Sarja-avauksessaan hallitseva Suomen mestari Kouvot kohtaa kotonaan Mansikka-aholla viime kevään finaalivastustaja Tampereen Pyrinnön.