Tiiviin harjoitustahdin jälkeen Suomen koripallomaajoukkue on palannut jälleen työn touhuun, kun joukkue valmistautuu kohti viimeisiä harjoitusotteluita Australiaa ja Ranskaa vastaan.

Susijengi vietti Australia-ottelun jälkeen kaksi välipäivää, ja jatkaa perjantaina viikonloppuleiritykselleen Lohjan Kisakallion Susi Training Centeriin.

– Vantaan mies kävi pari päivää kotona Loimaalla rauhoittumassa ja lataamassa vähän akkuja. Nyt taas jatketaan, Lohjalle matkaava Mikko Koivisto kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Joukkueen pelaajat olivat tiistaina yhtä hymyä, kun FIBA:n maailmanrankingin ysi, viidellä NBA-taustaisella pelaajalla ryyditetty Australia kaatui Helsingin Jäähallissa yli 6000 katsojan edessä jatkoajan jälkeen.

Koiviston mukaan Australia-voitto oli Susijengille erittäin tärkeä.

– Oli hyvää peliä ja tärkeää saada voittotili avattua, ennen kaikkea kotiyleisön edessä. Mielestäni olemme pelanneet kesän jokaisen pelin tähän asti hyvin, vaikka kokoonpanomuutokset ja loukkaantumiset ovat vähän hidastaneet.

Vaikka toista Australia-ottelua edeltäneet maaottelut päättyivät Susijengin osalta tappiollisesti, loppulukemat eivät kerro koko totuutta. Koiviston mielestä hänen joukkueensa on onnistunut kehittymään peli peliltä ja vastaamaan pätevästi aikaisemmissa otteluissa julki tulleisiin haasteisiin.

– Kova, aggressiivinen puolustus on tavaramerkkimme, joka on toiminut aiemminkin kovia maita vastaan. Edellisessä Australia-pelissä se toimi vain ajoittain, joten teimme muutamia tarpeellisia muutoksia ja välillä pelimme näytti oikein hyvältä.