Karhuvuoressa on pelattu vain kerran yli kuukauteen, mutta perjantaina Korisliiga-herkkua on taas tarjolla. Kotkan kynsiin saapuu Helsingin ilkeä lokkilauma ja vieläpä varmasti revanssihengessä, sillä KTP on voittanut molemmat aiemmat kohtaamiset yhdellä korilla.

Jukka Matisen paluu kotiparketille yli yhdeksän kuukauden tauon jälkeen tuo oman lisämausteensa perjantain otteluun.

Pääkaupunkimme on tehnyt vahvan paluun Korisliiga-kartalle. Helsinki Seagulls on ensimmäisellä pääsarjakaudellaan ankkuroitunut vahvasti pudotuspeliviivan yläpuolelle ja kiusaa (toistaiseksi) isompiaan illasta toiseen. Epätasaisuus on kuitenkin vielä vaivannut lokkiparvea. Siinä missä Gulls on kahteen kertaan paiskannut biisonit parkettiin parinkymmenen pisteen marginaalilla, ja lyönyt myös Pyrinnön kotona ja vieraissa, on vastapainoksi tullut esimerkiksi murskatappiot Vilppaalle ja Lahdelle.

– Seagulls ei ole vielä päässyt niin paljon pelaamaan yhdessä, sillä kokoonpano on elänyt. Nyt heillä on kuitenkin nippu kasassa ja he pelaavat erinomaisesti yhteen, kommentoi KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kehaisee kotkalaisten sivuilla.

Seagulls on haastanut sarjan kärkijoukkueet hyvin, mutta KTP:tä se ei ole onnistunut kukistamaan. Molemmat kohtaamiset ovat kuitenkin olleet äärimmäisen tiukkoja. Marraskuussa KTP johti Karhuvuoressa vielä puolitoista minuuttia ennen loppua yhdeksällä pisteellä, mutta Seagulls nousi pisteen päähän, päästen vielä viimeisellä sekunnilla yrittämään tasoitusheittoa. Sama toistui tammikuussa Kisahallissa, kun Gulls pääsi jälleen yrittämään tasoitusta kaaren takaa. Molemmilla kerroilla heitot kolisivat rautoihin ja lopputulos kirjattiin 84-81 KTP:lle.

– Molemmat pelit ovat olleet todella tiukkoja vääntöjä. Seagullsilla jäi varmasti Kisahallista hampaankoloon, joten he ovat varmasti teroittaneet kyntensä. Tai nokkansa, Mirolybov ennakoi.

36-vuotias Jukka Matinen teki odotetun paluun kentille tiistaina ja näytti heti mitä on luvassa. Kolme tärkeää kolmosta säkkiin 75-prosenttisesti ja Matinen nautti päävalmentajansa luottamusta myös ottelun ratkaisuhetkillä. Mirolybov on luonnollisesti iloinen kultaranteensa paluusta.

– Jukan kanssa on edetty johdonmukaisesti ja rauhallisesti, onhan hän määrätietoinen ja kokenut pelaaja. Hän tuntee oman kroppansa ja tietää koko ajan missä mennään. Minulle ei ollut yllätys, että Jukka oli heti valmis, mutta tietenkin vie oman aikansa päästä kunnolla pelituntumaan ja joukkueen pelitapaan sisään. Olen todella iloinen Jukan paluusta, ”Ponttis” tiivistää.

KTP:n kolmosprosentti (32,7%) on sen heikoin 14 kauteen, joten uskomattomalla 42,7% uratarkkuudella operoivan Matisen paluu on enemmän kuin tervetullut. Pyrintöä vastaan Mirolybov peluutti ratkaisuhetkillä isoa viisikkoa, jossa Matinen korvasi Joonas Lehtorannan. Matinen tuo siis myös vaihtoehtoja, mutta Mirolybov painottaa myös Lehtorannan hyviä otteita.

– Jonttu on pelannut hyvällä tasolla, enkä näe mitään syytä tiputtaa häntä aloituksesta. Mutta toki Jukka tuo variaatioita peliimme, Mirolybov pyörittelee.

Mahdollisesti se kaikkein mielenkiintoisin taistelupari käydään kuitenkin raskaassa sarjassa. 206-senttinen Kenny Simms (17,0/8,3) ja 203-senttinen Melsahn Basabe (18,9/12,5) ovat olleet keskinäisissä otteluissa joukkueidensa parhaimmat pistesepot. KTP tuntuu sopivan Basabelle, sillä herra on rokottanut kotkalaisia peräti 24 pisteen edestä. Myös Simmsin 17 pisteen keskiarvo Seagullsia vastaan on parempi kuin mitään muita tämän hetken pudotuspelijoukkueita vastaan.

– Basabe rollailee palloskriineistä erittäin hyvin ja menee oikea-aikaisesti korille. Hän tarvitsee palloa liikkeeseen, kun Simms taas on klassisempi ”selkä korille” –sentteri ja parempi 1vs1 –tilanteissa. Kenny puolustaa varmasti Basabea, mutta hänen rollatessa paljon korille, tarvitsemme koko joukkueen panoksen hänen pysäyttämiseen, Mirolybov suunnittelee.