Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta juhannussunnuntaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

18-vuotiaiden poikien maajoukkue on pelannut jo kaksi valmistavaa maaottelua, kun Suomi kaatoi Tshekin kahdesti Decinissä. 18-vuotiaat pojat ovat leireilleet yhdessä 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa, jonka historialliset MM-kisat ovat paraikaa käynnissä Espanjan Zaragozassa.

– Lähdemme pelaamaan PM-kisoihin voittavaa koripalloa. Se tulee tapahtumaan, jos pystymme olemaan aktiivisia. Meidän pelaamisessa on tärkeätä se, että me määritämme pelin intensiteetin. Jos saamme puolustuksessa stoppeja, niin pääsemme tämän joukkueen parhaimpaan ominaisuuteen eli avoimen kentän pelaamiseen, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä on tälle tasolle kokenut joukkue. On poikia, jotka ovat pelanneet monta kertaa PM-kisoissa ja kaksi kertaa EM-kisoissa. Joukkueessa on myös kokeneita kotimaisten sarjojen pelaajia. Käytännössä katsoen kaikki ovat pelanneet joko Divari B:ssä tai korkeammalla tasolla hyvillä minuuteilla ja hyvillä tilastoilla.

Suomen 18-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2016
Maxhuni Edon
Kaukiainen Severi
Knihtinen Teemu
Innamaa Eero
Rasi Tommi
Nyman Vili
Airenne Joona
Haapoja Ville
Peltonen Kalle
Pöllä Hannes
Bärlund Robert
Vialen Anton

18-vuotiaat tytöt haluavat pitää tempoa yllä

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen on taas noussut rutkasti pelaajia viime vuoden 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueesta. Päävalmentaja Sami Toiviainen on valinnut PM-joukkueeseensa viisi 1999-syntynyttä pelaajaa, jotka hakevat kokemusta nyt 18-vuotiaista.

– Mielenkiintoista nähdä, että miten pärjäävät. Takamiesosastolla joukkueessa on isoimmat haasteet. Ne, jotka ovat tottuneet pelaamaan 2-3-pelipaikoilla joutuvat tuurailemaan pelinrakentajia, Toiviainen kertoo.

– Pyrimme pitämään tempoa yllä ja toteuttaa aihioita, joita olemme kahden leirin jälkeen käyneet läpi. Ensisijainen fokus on omassa tekemisessä.

Suomen 18-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2016
Tuominen Emma
Lindström Nenna
Lahtinen Lotta-Maj
Kaajasalo Leila
Oravakangas Elina
Vaalavirta Kia
Kahelin Anna
Kankfelt Erika
Tulonen Helmi
Rajala Sofia
Kuisma Nea
Kerilahti Karoliina

16-vuotiaat pojat tarjoavat urheilullisuutta ja taitoa kotiyleisölle

16-vuotiailla pojilla on takana yksi laadukas leiri, jossa päävalmentaja Miikka Sopasen mukaan otettiin askeleita jatkuvasti eteenpäin. 16-vuotiaat pojat lähtevät PM-kisoihin pitkäraajaisella ja urheilullisella joukkueella.

– Tällä porukassa on urheilullisuutta, taitoa ja luovuutta. Hyvin mielenkiintoista nähdä, että miten palaset loksahtavat kohdalleen, Sopanen kertoo.

– Meiltä on luvassa aktiivista ja iloista susikorista. Meidän pitää uskoa siihen, mitä tehdään ja tehdä myös ahkerasti töitä sen eteen. On aivan mahtavaa päästä pelaamaan kotiyleisön tuella.

Suomen 16-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2016
Rautasalo Markus
Timonen Joonas
Lehtoranta Janne
Oksa Tuomas
Åvist Robin
Halmesmäki Filemon
Sajantila Erik
Tahvanainen Ville
Lindner Daniel
Nkamhoua Olivier
Amzil Mustapha
Exaucia Thomas

16-vuotiailla tytöillä löytyy potentiaalia

16-vuotiaat tytöt kokoontuivat valintaleirin jälkeen Kisakallioon hiomaan vielä viimeisiä kuvioitaan ennen PM-kisoja. Päävalmentaja Mikko Asikaisen mukaan joukkue on mennyt askel kerrallaan asioissa eteenpäin, mutta joukkue on ottanut myös vastaan kolhuja ja loukkaantumisia.

– Siitä huolimatta joukkueessa on paljon potentiaalia yksilötasolla. Koko kentän pelaamisen pitää olla meidän vahvuus. Tähän pyrimme aggressiivisen puolustuspelaamisen ja oikean tempon ylläpitämisen kautta hyökkäyssuuntaan, Asikainen kertoo.

– Loppuun asti pelaaminen on ollut harjoittelun teema. Totta kai nojaamme susikoripallon kivijalkoihin eli aktiivisuuteen ja aloitteellisuuteen. Toivon ja uskalla odottaa, että yksittäiset yksilöt nousevat ja pystyvät ottamaan sen go-to-pelaajan roolin, joka joukkuetulokseen tarvitaan.

Suomen 16-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2016
Bejedi Sara
Mäenpää Vera
Vehka-aho Lotta
Pekonen Ebba
Ukkonen Saga
Vidgren Jemina
Viitanen Venla
Kosonen Roosa
Mäkelä Iina
Törnblom Emma
Arike Elina
Vähäsalo Sonja

PM-kisoissa Suomi kohtaa sunnuntaina Norjan, maanantaina Viron, tiistaina Tanskan, keskiviikkona Ruotsin ja torstaina Islannin.

Turnauksen päivän kaikkiin kolmella kentällä pelattaviin otteluihin katsojaliput maksavat 5€ paikan päällä. Koko turnaukseen kaikkiin otteluihin oikeuttava lippu maksaa 20€. Kaikki Susi Training Center 1 -kentän ottelut näkyvät suorana Fanseatilta.