Korisliigan sijoilla seitsemän ja kahdeksan majailevat Lapuan Kobrat ja Tampereen Pyrintö pelaavat tärkeistä sarjapisteistä keskiviikkona Lapualla.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi voittoja, sillä kummankin edellinen voitto on marraskuun alusta. Koko sesongilta Kobrilla on kasassa 11 ottelusta neljä voittoa, Pyrinnöllä taas 13 kamppailusta samaiset neljä.

Joukkueet kohtasivat kauden alussa Tampereella, kun lapualaiset kaappasivat helpohkon voiton tuolloin vaisusti esiintyneestä Pyrinnöstä. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen Pyrintö on saanut kuitenkin laajuutta pelaavaan kokoonpanoonsa, kun Joonas Caven ja Petri Heinonen ovat palanneet tositoimiin loukkaantuneiden kirjoista. Sen lisäksi tamperelaiset hankkivat riveihinsä 178-senttisen pelintekijänkin, Andre Stringerin.

Kobrien kokoonpano on sen sijaan hieman laihtunut, kun järkälemäinen Stephen Hurt vapautettiin pienestä roolistaan Slovenian parketeille luomaan nostetta uralleen.

– Odotan keskiviikolta kovaa matsia, aivan kuin viime kerrallakin Pyrintöä vastaan. Heillä on nyt syvempi rotaatio, kun taas meidän kokoonpano ei ole enää niin laaja, Kobrat-käskyttäjä Damion Dantzler tuumi Kobrien sivuilla.

Onko Hurtin tilalle tulossa korvaajaa?

– Totta puhuakseni tällä hetkellä en ole ihan varma. Valmentajana totean, että tarvitsisimme yhtä pelaajaa kipeästi, mutta nämä ovat tietenkin seurajohdon päätöksiä lopulta. Kasassa olevalla kokoonpanolla voimme toki voittaa kenet tahansa, se on selvää. Mutta täytyy myös muistaa, että yksi pelaajamme lähtee tammikuussa armeijaan ja yksi muuttaa pois Lapualta. Harjoituksiin tarvittaisiin siis lisää miehiä viimeistään silloin.

– Joukkue tarvitsisi ennen kaikkea monipuolisen pelaajan, joka pystyisi auttamaan joukkuetta molemmissa päissä kenttää. Sarjassa on joukkueilla tällä kaudella melko vähän varsinaisia isoja pelaajia. Uskon, että Dom (Morris) pystyy hoitamaan meillä sen roolin. Jos saisin vapaasti valita, niin viimeinen pelaajalisäys olisi melko kokenut, monipuolinen ja myös ulottuva pelaaja, Dantzler jatkaa.

Kobrien kausi ei ole lähtenyt täysin odotusten mukaan liikkeelle. On selvää, että 11 otteluun seitsemän tappiota on liikaa. Mukaan mahtuu kuitenkin erittäin niukkoja häviöitä, jotka olisivat pienellä tuurilla voineet kääntyä lapualaistenkin eduksi. Saldo voisi olla samoilla peliesityksillä helposti myös 7/4. Silti sarjataulukko on aina lahjomaton ja selitykset ovat sinänsä turhia.

– 4/7 ei ole ihan sitä, mitä ajattelin. Pitää kuitenkin muistaa, että Damonia (Williams) ja Aubreya (Conerly) lukuun ottamatta joukkueemme on melko nuori. Aikani Lapualla on ollut tähän asti haastavampaa kuin odotin, mutta olen varma, että parannamme vielä. Joukkueemme ei ole vielä kertaakaan pelannut täysin potentiaalinsa mukaisesti yksittäistä ottelua. Olen varma, että jossain vaiheessa saavutamme huipputasomme. Nuorella ryhmällä asioiden loksahtelu paikoilleen ottaa aina joskus aikansa, Dantzler pohti.