Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg osoitti jälleen vahvaa venymiskykyä, kun se siirsi Ranskan ProA-liigan finaalien ratkaisun viidenteen otteluun. Neljännessä finaalissa selkä seinää vasten pelannut Strasbourg otti Elan Chalonista 84-78 (49-37)-voiton.

Ottelu kulki alusta saakka Strasbourgin johdolla ja se nousi toisella neljänneksellä jo yli 10 pisteen johtoon. Kolmannella neljänneksellä Strasbourg näytti jo ratkaisseen ottelun, kun eroa oli 15 pistettä. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä Elan Chalon oli kuitenkin saanut kurottua eron kuuteen ja nousi päätösneljänneksellä parhaimmillaan tasoihin, mutta tällä kertaa Strasbourg pystyi pitämään vierailijat selkänsä takana.

– Sitkeyttä löytyi taas selkä seinää vasten. Ensimmäinen puoliaika oli kenties kauden paras esityksemme, mutta toisella Chalon näytti miksi he pelaavat finaalissa, Tuovi mietti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Finaaleita on pelattu kovassa tahdissa joka toinen päivä, mutta ratkaiseva viides finaali on edessä perjantaina, joten joukkueet saavat muutaman huilipäivän. Tuovi piti aiemmin Strasbourgin vahvuutena laajaa rotaatiota, jonka vuoksi tiivis pelitahti suosisi joukkuetta. Hän ei kuitenkaan usko muutaman lepopäivän tasoittavan puntteja Chalonin suuntaan.

– Tauko tekee varmasti molemmille joukkueille hyvää, mutta perjantaista tulee todennäköisesti enemmän henkinen taistelu mestaruudesta, ennakoi Tuovi.

Loukkaantumisesta kärsivä Murphy ei ollut kokoonpanossa.

Ottelutilastot