18-vuotiaat tytöt tekivät historiaa – ”Aika monta onnenkyyneltä tuli nähtyä”

© Kuva: fiba.com

18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Skopjessa Suomi voitti rakkaan länsinaapurinsa Ruotsin välierissä 65-46 (35-30). Sudenpennut varmisti voitolla nousun EM-kisojen A-divisioonaan ensi kesäksi ja pelaa sunnuntaina turnauksen voitosta.

Avausneljännes enteili tiukkaa vääntöä, kun Ruotsi pisti kapuloita Sudenpentujen rattaisiin mennen jopa hetkellisesti ohitse. Toisella neljänneksellä Suomi raastoi pienen johdon, joka repesi todenteolla puoliajan jälkeen.

– Emme pistäneet kovin paljon painetta palloon ensimmäisellä puoliajalla. Ruotsi pääsi liian helpolla emmekä uskaltaneet pelata yhtä fyysisesti kuin eilen. Puhuimme asiasta puoliajalla ja homma muuttui, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kaksi neljännestä putkeen Suomen puolustus piti Ruotsin vain kahdeksassa pisteessä. Hiljalleen ero nousi lähemmäksi kymmentä ja viimeisen viiden minuutin aikana repesi kahdenkymmenen pintaan.

– Pitää antaa kunnioitusta molemmille osapuolille. Kyllä tämä peli voitettiin puolustamalla. Meidän heittoprosentit olivat edelleen törkeän huonot, vaikka saimmekin todella laadukkaita heittoja aikaan. Sieltä tuli taas erilaisia puolustusmuotoja vastaan, mutta aivan jäätävällä meiningillä tytöt ratkoi jokaisen ongelman.

Kortensa kekoon Suomen voiton eteen kantoivat mm. Janette Aarnio (14/5/3 syöttöä), Ebba Pekonen (2/11/3 syöttöä) ja Saga Ukkonen (9/1/3 syöttöä), mutta kentällä oli yksi itseoikeutettu kuningatar, jolle ei löytynyt pysäyttäjää.

Perjantaiseen tapaan Awak Kuier oli hirmuvedossa ja osoitti olevansa ikäluokkansa yksi parhaimmista pelaajista Euroopassa, jollei koko maailmassa. Kuier yksinkertaisesti dominoi jokaisella pelin alueella keräten tilastorivikseen 26 pistettä, 20 levypalloa, 6 syöttöä, 3 riistoa ja 5 torjuntaa.

– Onhan nämä kahden edellisen pelin tilastorivit sellaisia, että varokaa WNBA, Laakso hymyili.

FIBA:n nykyisellä systeemillä Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue ei ole vielä kertaakaan pelannut A-divisioonan EM-kisoissa. Sudenpennut on kokonaisuudessaan pelannut kyseisen ikäluokan EM-kisoissa neljä kertaa, joista viimeisimmän vuonna 2002.

– Onhan tämä mahtavaa tehdä suomalaista koripallohistoriaa nousemalla ensimmäistä kertaa 18-vuotiaissa A-divisioonaan. Aika monta onnenkyyneltä tuli nähtyä pelaajien silmissä, Laakso kertoi.

– Se on hienoa, että pääsee olemaan osallisena tällaisessa jutussa, jossa pelaajat, valmentajat, huolto ja kaikki muu toimii yhteisen tavoitteen eteen. Sitten vielä, kun saadaan tällainen palkinto, niin ei parempaa tunnetta tässä maailmassa välttämättä ole.

Myös Suomen 16-vuotiaat tytöt nousivat viime kesänä EM-kisojen A-divisioonaan voittamalla pronssia B-divisioonan EM-kisoissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!