Kohta jo vuosikymmenen päivät Espanjassa viihtynyt helsinkiläislähtöinen MaSu-Basketin kasvatti ja Susijengin kapteeni Sasu Salin, 32, jatkaa uraansa Lenovo Tenerifen kanssa. Salin aloittaa 1+1-vuotisen jatkosopimuksensa myötä syksyllä jo viidennen kautensa Teneriffan La Lagunassa.

Salin siirtyi Sloveniasta Espanjaan ensimmäisen kerran kevättalvella 2015 ja hän aloittaa syksyllä peräti yhdeksännen kautensa Espanjan ACB-liigassa. Tuoreen jatkosopimuksen myötä Salinilla on edessään jo viides kokonainen kausi Teneriffan San Cristóbal de La Lagunassa majaansa pitävän Lenovo Tenerifen riveissä.

Lisäksi sopimus sisältää option kaudesta 2024–25.

– Olen perheen kanssa viihtynyt tosi hyvin La Lagunassa ja se projekti, mitä seura lähti tekemään alusta asti, on ollut kiinnostava. Heillä on edelleen haluja jatkaa vanhalla tutulla rungolla ja on siistiä olla osa sitä, Salin toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Salinin kaudet teneriffalaisjoukkueessa ovat olleet hänen Espanjan vuosiensa tilastojen valossa tehokkaimmat, mutta myös voitokkaimmat. Lenovo on Salin avainpelaajanaan juhlinut niin FIBA Intercontinental Cupin (2020) kuin FIBA Mestareiden Liigankin (2022) mestaruutta ja yltänyt Espanjan ACB-liigassa parhaimmillaan kolmanneksi (2022). Yksilötasolla Salin on myös FIBA Mestarien Liigan kaikkien aikojen eniten kolmen pisteen heittoja upottanut pelaaja.

Myös tulevalla 2023–24-seurajoukkuekaudella Lenovo Tenerife pelaa Espanjan ACB-liigaa sekä FIBA Mestarien Liigaa. Viime kaudella joukkue ylsi ACB-liigassa puolivälieriin ja sijoittui Mestarien Liigassa kolmanneksi.

– Yksilöllisellä tasolla totta kai tavoitteena on, että ensi kauden jälkeen otetaan optiovuosi täytäntöön. On tässä voitettavaakin vielä: olisi makeaa voittaa Espanjan cup ja oltiinhan me pari kautta sitten voiton päässä ACB:n finaalistakin, eli ilman muuta mahdollisuuksia on. Mestarien Liigassa ilman muuta lähdetään taas tavoittelemaan mestaruutta, Salin listaa kauden tavoitteiksi.

Tällä hetkellä Salin valmistautuu kapteenin ominaisuudessa Aasian MM-kisakesään 2023. Susijengi aloittaa MM-kisansa Okinawalla pelattavassa E-lohkossa, jossa se ottaa mittaa olympiapronssimitalisti Australiasta (25.8.), kisaisäntä Japanista (27.8.) ja EM-pronssimitalisti Saksasta (29.8.).

– Keväällä en ollut ihan parhaassa iskussa huhtikuun alun loukkaantumisen vuoksi, vaikka muuten olinkin viimeisissä pudotuspeleissä ihan hyvässä tikissä. Nyt on ollut onneksi aikaa levätä ja laittaa itsensä vielä vähän parempaan kuntoon. Kroppa tuntuu nyt parin viikon treenin jälkeen hyvältä ja on kiva lähteä susikesää kohti!

Lähde: Koripalloliiton tiedote