Eipä onnistunut Vilpas katkaisemaan pitkää pisteetöntä putkeaan Joensuun isolla areenalla. Kauas on pitkä matka ja Vilppaan jalat jäivät bussiin heti ottelun alusta. Espoon hyvän heittopäivän jälkeen Vilppaan jyvä ei ollut avarassa hallissa kohdillaan ja Kataja vei sarjapisteet rutiinilla 84-68 (39-34). Vilppaan peli lepäsi täydellisesti Juan Pattillon leveillä harteilla.

 

Kahdeksan tuntia bussissa ei ole parasta valmistautumista otteluun ja se näkyi taas kerran. Vilpas on viimeksi hakenut pisteet itärajalta vuonna 2009. Pattillo teki kentän kovimmat tehot 27/13. Darren Duncan (11/5/6 syöttöä) väläytteli nopeuttaan 1-1 tilanteissa, mutta William Walkerilla (10/3) oli taas pimeä ilta kaarella (0/5). Vilppaan pirtein esitys nähtiin Ville Hänniseltä. Liigarookie teki piste-ennätyksensä heittämällä 10 pistettä 100 prosentin tarkkuudella.

– Omalla piste-ennätyksellä ei ole hirveästi väliä, koska joukkuepelihän tämä on. Kataja nykäisi heti alkuun 11-0 johdon, mutta toisessa erässä pystyimme hieman parantamaan peliä ja nousemaan johtoonkin. Kolmannen jakson alku on ollut meille murheenkryyni ja ollaan aloitettu huonosti. Ottelu repesi heti toisen puoliajan alkuun ja Kataja meni menojaan, haasteli Hänninen Vilppaan sivuilla.

– Aika flätti alku eikä oltu yhtään hereillä. Samaa kuin viime pelissä eli puolustus oli hirveän näköistä. Ei ollut tarpeeksi aikaa harjoitella viime pelin jälkeen. Kun ei ole intensiteettiä puolustuksessa, ei sitä myöskään löydy hyökkäyksestä. Ei vaan tehdä asioita riittävällä tempolla. Kun vastassa on tuollaisia 35-vuotiaita veteraaneja, he kyllä ottavat siitä kiinni. Kuritonta tekemistä eikä ansaittu yhtään enempää, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.