Helsinki Seagulls on voittanut Korisliigan kolmesta ottelustaan yhden, joka tuli viime kierroksella Tampereen Pyrinnön vieraana jatkoajan jälkeen. Päävalmentaja Mikko Larkkaan mukaan on ymmärrettävää että joukkueen peli ei ole vielä lähellekään valmista. Yhteispeli on hakenut vielä itseään muutetun pelityylin vuoksi, Larkas kertoo SuomiKoris -sivuston haastattelussa.

– Lähdimme tekemään asioita uudella tavalla. Oli aika tehdä muutos, sillä olimme pitkään pelanneet saman sapluunan mukaan. Minun oli aika uudistua ja se ottaa oman aikansa, että peli löytyy varsinkin hyökkäyspäässä, jossa olemme vasta löytäneet oikeat raiteet joissa juosta.

Joukkueen tilanne jenkkien suhteen on aiheuttanut pientä päänvaivaa ja tällä hetkellä yksi iso pelaaja on etsinnässä lokkiryhmän lähetettyä viimeisimmän kokelaan takaisin kotiinsa. Yhden puuttuvan jenkin lisäksi olisi tilaa vielä toisellekin, mutta Larkas haluaa antaa suomalaisille heidän ansaitsemansa peliajan.

– Meillä on ollut nyt hieman turbulenssia ison pelaajan kanssa. Kokonaisuuden pitää sopia peliimme häntä valittaessa. Hänen pitää sopeutua nopeasti peliimme ja hänen ei pidä olla iso ja hidas vaan meidän näköinen pelaaja.

– Lähtökohtaisesti aiomme pärjätä kolmella jenkillä ja toistaiseksi menemme näin. Se on meidän oma valintamme, sillä mieluummin annan peliaikaa liigassamme suomalaisille. En kuitenkaan kritisoi muita jotka pelaavat neljällä jenkillä, sillä se on jokaisen oma valinta.

Larkas kehuu joukkueensa kotimaista osastoa.

– Halusimme tehdä suomalaisen rungon ja kehittää heitä pelaajina. Annamme heille minuutit, jotka heille kuuluu.

– Pakko antaa hatunnosto suomalaispelaajillemme. He ovat vastanneet huutoon.

Korisliigassa on nähty muutaman kierroksen aikana yksi iso yllätys.

– Nokia on yllättänyt minut, sillä että kuinka hyvin he ovat pelanneet tuoneet oman lisänsä sarjaan. Kouvot on ollut myös todella kova, Larkas kertoo.

 

Jesse Happonen