Korisliigan runkosarjan päätöskierros pelataan keskiviikkona. Pudotuspelijoukkueet ovat jo selvät, mutta päätöskierrokselta löytyy vielä pieniä jännitysmomentteja.

Kouvot kohtaa kotonaan Lapuan Korikobrat ja voitolla kouvolalaisilla on mahdollisuus nousta vielä runkosarjassa seitsemänneksi edellyttäen, että Lahden Namika häviää samanaikaisesti vieraissa Pyrinnölle. Karhu ja KTP ottavat jo hieman alkulämpöä pudotuspelejä ajatellen, sillä joukkueet kohtaavat toisensa myös pudotuspeleissä. Tapiolan Hongalla on mahdollisuus voitolla Lappeenrannan Namikasta varmistaa runkosarjan kuudes tila. Salossa Vilpas isännöi Katajaa. Uudessakaupungissa Korihait jättää tällä erää hyvästit Korisliigalle, kun se isännöi Bisonsia.

Pyrintö on voittanut kaikki kauden kotiottelunsa ja seuraavaksi sen tiliä pyrkii rikkomaan Lahden Namika. Joukkueet saattavat kohdata vielä pudotuspelien avauskierroksella ja Pyrinnön leirissä on tiedossa joukkueen vahvuus.

– Lahti on hyvin roolitettu joukkue, jossa on selkeä ajatus siitä mitä puolustuksella ja hyökkäyksellä yritetään saavuttaa. Toisin sanoen, valmentajan kädenjälki näkyy joukkueen pelitavassa, mutta myös pelaajille on jätetty tilaa luovuudelle. Joukkueen kurssi kääntyi talvella laskuun, mutta viimeaikaiset esitykset ovat olleet taas hyviä. Pudotuspelipaikka varmistui edellisessä Honka-ottelussa ja henki on varmasti Lahdessa nyt korkealla, sillä playoff-pelejä ei ole viiteen vuoteen kaupungissa pelattu, Pyrinnön apuvalmentaja Lasse Rantala muistuttaa seuran sivuilla.

– Namikan avainpelaajia ovat jenkkikolmikko Arnold, Oppland ja Warren. Liikaa ei voi auttaa muistakaan, sillä lähes kaikki pelaajat ovat ratkaisuvalmiita joka puolelta kenttää. Roope Suonion comeback toi joukkueelle rutkasti lisää johtajuutta ja Eldar Skamo on päässyt tällä kaudella käyttämään pelinlukutaitoaan hyväksi, mikä on miehen suuri vahvuus heittämisen ja syöttämisen kera, Rantala kehuu vastustajajoukkuetta.