Loppukesällä 2013 debyyttinsä Susijengin riveissä tehnyt Joonas Cavén, 21, on aloittanut ensimmäisen täyden kesänsä miesten maajoukkuepaidassa viime viikolla perinteisillä preseason-harjoituksilla.

211-senttinen Cavén kehittyi harppauksin kolmannella Espanjan kaudellaan ja kertoo henkilökohtaiseksi tavoitteekseen tältä kesältä paikan MM-kisakoneessa.

Cavén teki pääurakkansa viime kesänä Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa, mutta sai Susijengi-koutsi Henrik Dettmannilta kutsun aikuisten maajoukkuerinkiin loppukesällä.

Miesten susipaidan Cavén puki ylleen ensimmäisen kerran Liettuan harjoitusturnauksessa elokuussa, ja ensimmäiset peliminuuttinsa Susijengissä hänelle merkittiin turnauksen päätösottelussa Venäjää vastaan. Cavén keräsi saldokseen 10 pistettä 25 minuutissa.

– En ole tottunut säästelemään. Jos hyvä paikka tulee, kyllä minä sen käytän, Cavén naurahtaa uteluun ahkerasti käyneestä heittokädestään ensimmäisessä pelatussa miesten maaottelussa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hyökkäyksessä pystyin jonkin verran pelaamaan vahvuuksillani, puolustuspäässä oli tietenkin hakemista. Nyt olen kuitenkin taas vuoden kokeneempi ja mitä fysiikkaan tulee, minulla on koko ajan vankempi olo, mitä tulee liikkumiseen kentällä ja aseman hakuun.

Susijengin ilmapiiriä Cavén suitsuttaa avoimesti. Joukkueen harjoitukset ovat alkaneet hyvässä hengessä ja tervehenkisen kilpailun merkeissä.

– Jos viime kesänä tulin porukkaan vähän kesken kaiken, enkä tuntenut oikein ketään, nyt on henkilökohtaisesti paljon hauskempi ja varmempi olo. Ensitunnelmat joukkueesta ovat todella hyvät.

Vaikka Susijengin yhteisleiritys on vasta alussa, Cavénin henkilökohtainen päämäärä on selvillä: olla mukana kisakoneessa, kun Susijengi lähtee kohtaamaan maailman parhaita Espanjan MM-kisoihin.

– Omalla pelipaikallani Shawn (Huff) on varmasti MM-kisajengissä mukana, mutta sen jälkeen kolmospaikalla käydään tiukka kilpailu pääsystä kisakoneeseen. Joukkueessa on pelkästään hyviä pelaajia ja jokainen, joka tahtoo kisakoneeseen mukaan, joutuu tekemään paljon töitä.