Susijengin tähtipelaaja Petteri Koposen lapsuuden haave toteutuu, kun Suomen maajoukkue pääsee pelaamaan MM-kisoissa ja kohtaa ensimmäisessä ottelussa USA:n supertähdet.

– Ei sitä olisi pikkupoikana uskonut, että pelataan joskus Suomen maajoukkueen kanssa MM-kisoissa jenkkejä vastaan. Onhan se uskomatonta päästä pelaamaan maailman timanttista kärkeä vastaan, Koponen fiilistelee SuomiKoris-sivustolle.

USA-ottelusta Koponen ei täyttä pistepottia odota, mutta aikoo ottaa ilon ja kaiken hyödyn pelistä irti.

– Se ei ole ehkä se peli, mikä voidaan voittaa, vaan ehkä ne muut pelit ovat tuloksellisesti tärkeämmät. Heidät on hyvä kohdata ensimmäisenä, jotta saadaan suurimmat kisajännitykset ja matkatöhnät pois. Totta kai yritetään pelata hyvin ja vähän kiusata jenkkejä.

Susijengin tueksi Bilbaoon matkaa noin kahdeksan tuhatta fania, mistä Koponen on erittäin otettu.

– Onhan se ihan uskomatonta! Varmasti tulee olemaan hyvä fiilis hallissa ja koko Bilbaossa ylipäätänsä. Fanit antavat varmasti lisää boostia, kun jalka alkaa painaa tiukassa pelitahdissa. Hienoa, että heitä tulee niin paljon.

Koposen mukaan joukkue on valmiina taisteluun fyysisesti ja henkisesti jatkopaikkaa ajatellen.

– Toivottavasti ollaan tikissä. Meidän pelitapa vaatii sen, että pelataan kovalla intensiteetillä. Uskon tosipelien alkaessa joka jätkän löytävän sen extradraivin, joten kyllä kaikki ovat varmaan valmiita lähtemään taisteluun jatkopaikasta. Erot ovat kuitenkin pieniä jenkkien takana ja voimme voittaa tai hävitä kaikille vastustajille, Koponen arvioi.

Jesse Happonen